Hej!

Håller på att byta om till ridkläder, sen bär det av ut till stallet och fixa iordning Freddie. Vi ska iväg till travis och hoppa med Becci och Tintin :D Kanske lyckas få nån film/bilder så jag kan visa senare ikväll!



/Lydia

Schabrak

Har stått still allt för länge på köpa-schabrak-fronten nu. Är riktigt sugen på ett nytt hopp-tävlingsset och en ny dressyroutfit, har dock inte helt bestämt mig för färg/märke än..



Bilder från Google

/Lydia


Dressyrträning 6.6

 
/ Lovisa

Midsommar


/Lydia

Mossan planering

Har inte alls hunnit uppdatera då jag varit borta över midsommar. Mossan har fått vila i två dagar så hon har fått laddat om batterierna. Hon kommer få vila när jag far till Falsterbo också men tills dess tränar vi på igen. Idag ska hon ut och skrittas och sen kör vi på med lite dressyr, kondisträning, uteritt och hoppning i veckan :)

 
/ Lovisa

Freddie 22.6


Hoppträning två på schemat! Värmde upp och hoppade lite linjer som vi sedan satt ihop till en bana vi hoppade två gånger. Han kändes piggare från början, men emellanåt fick vi gasa till ordentligt i galoppen några varv så att vi verkligen hade bra fart från början. Vi fick några stopp ett par gånger, som delvis berodde på lite dålig galopp och att jag släppte honom lite tidigt. Men när vi fick till det och när han fattade att det var jag som bestämde så kom vi lätt över trots att jag några gånger inte hängde helt med, så sen kändes det kanonbra! :D Hindrena på slutet låg mellan 90cm och 1m, Freddie klarar det som ingenting när vi väl är över! Duktig och väldigt trött ponny sen!

Verkligen hiss på dessa träningar, grupperna har vart bra ihopsatta (första dagen hoppade jag tillsammans med Erica och Tilda, andra dagen med Becca och Charley) och Jepa har varit jättebra! :) Ska absolut träna för henne nästa gång hon kommer!


Foto(favorit från förra året): Matilda Quarnström

/Lydia

Freddie 21 juni (hann aldrig skriva klart och publicera i torsdags)

Red ju hoppträning för Pave idag. Det var jätteroligt och vi red flera bra övningar :D

Började med att plocka upp stigbyglarna och jobbade över bommar med mycket volter, först i trav och sen gick vi över i galopp. Han kändes mjuk och fin, blev ganska öppen i galoppen dock, men traven funkade bra! Efter ett tag hoppade vi nästan samma övning. Hoppade sen lite linjer och la ihop de till en bana. Hindrena låg kanske på max 90cm och det flöt på riktigt bra utan stopp. I början var han ganska seg och la sig lite i handen, men efter ett tag blev han piggare fast försökte få honom lite kvickare i benen.


Om jag inte minns fel såg det ut ungefär såhär:  

(Efter studsen rosa/gul/orange så hoppade man direkt det röda hindret)


/Lydia

 
/ Lydia

Freddie 19 juni

Red på en rätt nytagen silage åker idag, värmde upp och kände snabbt igenom honom på lite volter i alla gångarter och sen satt vi igång och galoppperade. Galopperade ca. en minut, skrittade ca. en minut, galopperade ca. en minut osv.. Försökte galoppera på i rätt friskt tempo, men fick ju såklart ta det lite lugnare då jag var barbacka.

Efter en stund drog vi ut och galopperade istället, träffade Lovisa och Mossan så vi hakade på och busade på en annan åker där dom slagit runt hela kanten så det blivit som en rundbana. Då jävlar var det tryck i ponnyn! Båda tyckte det var så himla kul, och jag garvade så mycket så jag höll på att flyga av haha :)  

Siri fottade lite när vi var på första åkern och lyckades få några bra bilder :)


Har flera ifall någon vill se?

/Lydia

Måndag

Det senaste dagarna har Freddie känts jättefin, han har verkligen vart lösgjord och framme för skänkeln. Idag har han vilodag, eventuellt en promenad. Resten av veckan kör vi på, han har nämligen gått och blivit lite rund av allt gräs. Imorgon blir det konditionsträning ute och på onsdag kör vi ett lite lugnare dressyrpass. Torsdag-fredag är det hoppträning för Pauliina Hukkanen, aldrig ridit för henne tidigare så det ska bli kul att testa :) 

Slänger med en film från när vi hoppade på travis i torsdags!

 

/Lydia


Poängjakten del 1, Mossan

90cm grundomgång på tid

Jäkligt pigg och taggad ponny! Hon for över hindrena som ingenting. Fick dock ett stopp på ett plank inne på tävlingsbanan. 

80cm grundomgång + omhoppning med flygande start

Betydligt mycket lugnare men fortfarande taggad. Hade bra flyt inne på banan och gjorde en bra runda tycker jag. När vi kom till planket som hon stannade på i 90 var jag på henne och la på spöet, men hon bestämde sig för att hon inte skulle hoppa så det blev ett stopp och så kom vi på igen och kom över det och fortsatte banan utan problem.

 
© Susanna Dahlblom


/ Lovisa


Tävlingen idag

Vi startade ju 80cm i poängjakten på travbanan idag. Är faktiskt nöjd, inne på banan kändes Freddie riktigt fin och vi hade bra flyt, vilket känns som ett tag sen. Älskar att hoppa på stora gräsbanan, Freddie går så bra där :) Allt funkade tills hinder sex, ett plank, där blev det ett onödigt stopp, kom bara av farten. Var jättetaggad på att hoppa omhoppningen så det var ju lite surt. Men nu känns det åtminstone som om vi är tillbaka i rätt spår!

Foto: Susanna Dahlblom http://susus.webblogg.se/

/Lydia


Mot hopptävling

Tyvärr är inte vädret på vår sida men vi kör på ändå! :)

 

/ Lovisa


Poängjakten del 1

Imorgon är det hopptävling som gäller, på travet på stora gräsbanan. Blir en 80 och en 90 klass för mig och Mossan! Lycka till alla andra som ska tävla :)



© Josephine Berg

/ Lovisa


Bilder från dressyrweekend


© Ida Roos

/ Lovisa

Just nu

Mossan är skodd och nu är Freddie ute på gången för att få dojjorna fixade. Har varit duktig och putsat tre träns, mockat och plockat i sadelkammaren, nu ska även lite schabrak tvättas och så ska jag putsa sadelgjordar och andra lädergrejor. Senare ska Mossan ut och skrittas.
 
/ Lovisa

Transportproblem

För ungefär ett år sen så började Mossan krångla i transporten, hon sparkade osv. Hon trampade sig själv och gjorde sönder ett par transportskydd, väldigt obehagligt. Hon stod då på högra sidan. Vi hade ingen aning om varför då vi har ett stadigt och stort boogie släp som hon åker bekvämt i. Vi bytte då plats så hon fick åka på vänstra sidan istället, och konstigt nog så slutade hon nojsa och åkte som en ängel igen! 

När vi hade tränat för Jepa och var påväg hem tänkte vi att vi skulle byta plats på ponnyerna som omväxling. Mossan som vanligtvis lastar sig själv ville inte gå in på den högra sidan, vi tog in Freddie först på den andra sidan och försökte igen, nej hon ville inte gå in. Efter en kort stund följde hon efter mig in i transporten.
Redan efter en par hundra meter så märkte vi att det var en häst som var orolig bak i släpet, jag hoppade då in i släpet och åkte med där hela vägen hem (har bara en knapp 10 minuters väg hem från travet). Mossan vinglade som tusan i kurvorna, trampade runt och var väldigt orolig.  
Gångerna efter det har hon åkt på vänster sida och hon står hur lugnt som helst. Antar att det har något med hennes balans att göra men har ingen aning. Hon ville högst antagligen inte gå in heller för att hon vet att hon inte kan åka där och hon förknippar det med nått dåligt eller vad man ska säga.. Någon av er läsare som varit med om nått liknande?



/ Lovisa

Torsdag

Hej! Idag är det hoppning på schemat för Freddies del, ska se om vi kan få skjuts till travbanan så vi kan hoppa på gräs inför tävlingen på söndag. Då är det poängjakten del 1 och vi ska hoppa 80cm :) Annars får vi skutta lite här hemma eller så joggar vi ute. 

Igår gick han ungefär en timme, Rebecca och Lena var här med deras hästar och så bytte vi. Jättekul och nyttigt :D

Bjuder på lite bilder från senaste träningen, ni får ursäkta min stolsitts.. Var dessutom tvungen att rida i mina skor då jag hade såna skavsår av stövlarna, så det ser lite knasigt ut med mina korta strumpor.


/Lydia

Lite småfula bilder



/ Lovisa

Sits problem



Jag har en tendens att höja upp min inner hand, illa illa. Måste jobba bort det! Men nu tänker jag på att jag ska ha jämn hand så det har redan blivit mycket bättre. För övrigt tycker jag att min sits har blivit extremt mycket bättre och jag sitter riktigt bra i min dressyrsadel. Ska ändå träna sistsen mycket nu i sommar, rida utan stigbyglar osv, det lönar sig!

/ Lovisa

Inga smileys

Märkte att smileysarna inte fungerar, ska se till att fixa det, en aningen störande. Planerar även en ny design till bloggen, så snart blir allt nytt och fräscht!

/ Lovisa

Helgens dressyrtävling

Lördag

Mossan var jättefin på framridningen. Väldigt taggad! Hon lyssnade på mig och allt funkade riktigt bra.

Lc:
Först ut i klassen. Det första jag gjorde var att rida fel, gjorde halt och hälsning då man egentligen bara skulle rida rätt upp. Pinsamt? Jo! Bestämde mig för att nu jäklar ska vi sätta det här, andades och så körde jag på. Mossan var lite nervös men gjorde det bästa av situationen. Det som drog ner mest i hela programmet var halterna, hade vi fixat dom hade vi fått betydligt bättre procent. Trots en felridning och lite spänd ritt så kammade vi hem det på 67,9% :D Domaren tyckte det var "väldigt balanserat och fint ridet program".

Lb:
Skrittade henne mest i mellan klasserna. Joggade henne lite lägre för att få henne avslappnad och lite innan vår start så plockade jag upp henne och red lite delar som var med i programmet, funkade hur bra som helst. Vi gick in på banan och gjorde vår bästa ritt någonsin! Jag är så jäkla stolt över mig själv och speciellt över min ponny, som hon har utvecklats, helt galet! Den känslan vi hade då, det var grymt.
Här drog även halterna ner våran procent ganska rejält, bara att fortsätta öva. Hon blev även lite väl rund ibland och ville gärna "krypa ihop". 
Det var dubbla domare i klassen, för ena red jag på 62,1% och den andra 63,8%. Total blev 63,0% och vi knep en andra plats :D Fick kommentar "du lotsar din häst väl" och "modigt och korrekt ridet"

Söndag

Lb:
Mossan var lite trött, helt förståeligt efter gårdagen. Ganska spänd men så fort jag slappnade av så ordnade allt upp sig. Red kanske lite väl länge på framridningen för väl inne på banan blev hon allt för djup flera gånger, tänkte dock mycket på det och rättade till det så gott jag kunde. Först ut igen och red fel igen! Dålig på att läsa program, lite kanske.. Måste sluta slarva, så onödigt. Efter felridningen så taggad jag till och tänkte att jag sätter allt annat så får vi se vart det leder. Lite små missar men i det stora hela gick allt annat bra.
Två domare som dömde den här lb:n också. Fick 66,8% av den ena och 61,5% av den andra, total 64,2%. Felridning och på tok för djup form ledde till en seger! 

Är grymt nöjd över Mossans och min prestation den här helgen, och jag vet att vi kan bättre! Nu är nästa dressyrtävling först i höst (om det nu inte blir någon tävling i Sverige) så vi har tid på oss att träna mera, utvecklas och bli ännu bättre! Tre placeringar under helgens alla tre starter är inte illa ;)

Stort tack till underbara Louise som hjälpte både Lydi och mig i helgen. Lugnade ner mig, gav tips och stöttade mig! Mycket tack vare dig som det gick så himla bra, tusen tack ännu en gång :D




/ Lovisa


Min prinsessa



/ Lovisa

Stökigt

Känns som det behöver redas upp lite.. 


Har en tendens att bli så här efter tävling. Imorgon så ska grejor på tvätt, saker ska putsas och så ska allt på sina rätta platser så blir det ordning och reda igen :)

/ Lovisa

Vinst igen!

Jag är så himla glad, nöjd och lycklig! Jag och Mossan red hem lb:n på 64,9 procent, tvåan låg på 60,4. Trots felridning och allt, det går bra nu :D

pic.twitter.com/GeVUnvpQ

/ Lovisa

Bra resultat

Mycket nöjda ponnyer och ryttare efter dagens tävling :D
En vinst och två andra placeringar, inte illa!


/ Team Sundlöf

SOMMARLOV



/Lydia

Bra träning

Gårdagens träning gick super! Så nöjd över min och ponnyns insats, nu hoppas vi att allt funkar i helgen också, fortsätta jobba här hemma tills dess, nu ut och rida program! Hörs senare :)


Mossan har fått såå mycket bättre gångarter! Specieltt hennes galopp, g r y m t :D

/ Lovisa

Flugskydd

Hur skyddar ni era hästar mot flugor, knott etc? Vad använder ni för medel? Täcken, flughuvor eller flugpannband?


På dagarna har Mossan ett insekttäcke om det behövs, samma med huva. Brukar spruta lite insektspray så hålls flugorna borta ganska bra. På nätterna när dom går ute får hon ha på ett insekttäcke som skyddar mot knott etc, då har hon inte på huva då det inte är så mycket flugor.

Har använt Switch på Mossan tidigare men då hon inte tål det (kliar av man och svans) så håller jag mig till vanligt flugspray och så smörjer jag svans och man med AVS för att förhindra att hon kliar av allt då hon är lite känslig. 






Fyra ess hästsalva är perfekt för att smörja in i ansiktet och på skapet på hästarna, funkar jättebra och håller flugorna borta.




/ Lovisa

662012

Åh, blir galen på mig själv! Ridit träning idag, pappa filmade med systemkameran och när jag kom hem så tog jag ur minneskortet, och nu har jag lagt det någonstanns men hittar det absolut inte!! 

Lovar att skriva om passet + visa bilder/filmer såfort det är upphittat! (Och lovar att jag ska uppdatera bättre från och med nu)

/Lydia

RE: Hittade det :D
RE2: Blogg.se suger, kan inte ladda upp bilderna jag skulle ha, så ni får vänta tills imorgon.



Sommarlov, tävling & slöa läsare

Hinner verkligen inte med allt i mitt liv just nu, trots att jag fått sommarlov och har hur mycket tid som helst.

Mossan har i alla fall tagit det lite lugnare förra veckan för att ladda om batterierna och kunna köra hårdare den här veckan inför dressyrweekend. Kommer rida en lc och en lb på lördagen och en lb på söndagen. Imorgon är det träning och så ska vi träna på här hemma, ska tänka på allt Jepa sa och då går det genast mycket bättre och så måste jag koncentrera mig och inte bara sitta där och åka. Vi gör vårt bästa!

Förövrigt är det inte bara jag och Lydi som borde skärpa oss här på bloggen, tycker ni läsare skulle kunna bli lite aktivare också. Är det något speciellt ni vill läsa om? Släng iväg en kommentar, så jobbigt är det inte! Blir tusen gånger roligare att blogga då :)



/ Lovisa

RSS 2.0