Dressyrtävlings bilder


© Susanna Dahlblom

/ Lovisa

Tre från idag

Tre dåliga bilder från idag. Uppdaterar er mera imorgon då jag har massa annat att göra nu :)



/ Lovisa

Hoppträning

Idag är det hoppträning som står på schemat :) Jag ska dock inte hoppa Mossan utan Charley! Ska bli riktigt roligt. Nu före ska stallet och släpet fixas och alla grejer ska packas.
Uppdaterar mer senare!


Becca och Charley

/ Lovisa

Julia & Mossan, film

En film från när Julia var här och hon red Mossan! :)



/ Lovisa

28 april

Har sovit 12 timmar inatt, behövligt! Jag tog in och fixade hästarna igår kväll då Lydi var borta så hon tog ut dom imorse. Nu är det bara att ta på ridkläderna äta frukost och bege sig ut i det underbara vädret och ta tag i allt som behöver göras idag :)

Hörs senare!



/ Lovisa

Hagfix

Nu när det regnat ganska så mycket de senaste dagarna är hagarna i princip bara lera, riktigt vidrigt! Har som tur spärrat av en del av ena hagen som har fått vila och torka upp snart 1 månad så i helgen ska vi göra om hagarna så hästarna får bättre underlag och inte behöver stå i massa lergegg. Dessutom blir det en rejäl mockning!



/ Lovisa

Dressyr, Mossan 27 april

Mycket varierat arbete idag. Framdelsvändningar, öppnor, skänkelvikningar, ökningar i trav och galopp, mycket galoppfattningar, volter och serpentiner, allt gick bra! Hon var lyhörd, lätt i munnen och väldigt följsam.
Hon lyssnade faktiskt riktigt bra idag, även när jag galopperade av henne på halv långa tyglar på rakt spår så höll hon kvar takten (när man är på en stor åker och hon genast känner att hon blir "friare" har hon en tendens att öka takten ganska rejält). Det tar sig!

Hon gjorde verkligen min dag idag, finis ponni ♥


/ Lovisa

Uvex

Nått som jag absolut ska köpa inom en snar framtid är en uvex hjälm. Tidigare tyckte jag den var rätt så ful men nu har jag totalt ändrat åsikt och tycker faktiskt den är snygg!



/ Lovisa

Hiss!

Måste hissa mina stövelstrumpor från Kingsland, de är jättebra! Kvalitén och materialet har hittills vart super.



/Lydia

Onsdag

Inge höjdarpass idag, men imorgon tar vi nya tag igen!


Freddies outfit idag:
Träns: MyOne
Sadel: Bates
Schabrak: Eskadron
Padd: Mattes
Skydd: Horze

/Lydia

Ännu en tävlingsbild!



/Lydia

Mystur!

Skrittade barbacka runt byn med syster och Mossis i det fina vädret ikväll. Freddie var fin, grusvägen är såpass bred så vi red mycket öppnor och skänkelvikningar där över och försökte få ett jämnt stöd i båda tyglarna. 



/Lydia

Svar på kommentar

Frida om 22.04.11 - 22.04.12:
Hur fick ni hem honom? For ni inte efter honom själva? :)

Tänkte att jag kunde svara i ett inlägg ifall det är någon till som undrar. :)

Nej vi for inte efter honom själva. De förra ägarna var så snälla att det körde hit honom i deras hästbil från Linköping. Det ville bla. se hur han skulle få det och vi hade själva lite problem att få ihop det när vi samma dag skulle lämna tillbaka Snövit, och Mossan klarade inte av att vara ensam mer än några timmar. 



/Lydia

Godmorgon!

Vart och tagit ut hästarna med lillasyster och nu väntar skolan i några timmar. Slutar vid tre så sen ska jag ut med Freddie. Ska ut och skritta honom idag, men ska jobba honom ordentligt så han blir mjuk och fin. Hörs senare!


Dressyrtävlings bilder

Visst är hon snygg min lilla ponny? :D

© Malin Mattsson


© Jennifer Jansson



/ Lovisa

Långritt 22 april

Red till travbanan. Blev lite kondis och styrketräning, mycket bra och välbehövligt! Drog några varv runt travbanan i olika gångarter och tempon med ordentliga skrittpauser emellan, sen la vi fram ett rättuppstående på ena banan och hoppade det några gånger. Hoppade även Freddie, för första gången under det hela året vi ägt honom, knas. Men det var kul :D Efter några språng med honom hoppade jag upp på min dam igen och hoppade några språng till, slutade på 1m, duktig tjej!
Efter det joggade vi av dom och red hem, dom blev ordentligt av skrittade, hela 50 minuter, inte illa!



/ Lovisa

22.04.11 - 22.04.12

Det är helt sjukt, idag har jag ägt världens finaste Freddie i ett helt år! 

Det känns som igår när hästbilen rullade in på gården och Freddie lastades av, jag minns allt så bra.. 


Jag är så himla glad och lycklig över att ha Freddie, min fina, underbara prins :love:

Godmorgon!

Har regnat i princip hela natten och hästarna kommer nog simma i lera i hagen så för att vara shysst mot både hage och häst så får dom äta inne.
Hade tänkt rida ett ordentligt dressyrpass idag men har ingen aning om var jag ska rida, lika blött överallt! Och tror inte banorna på travet är så mycket bättre, får se hur det blir. Jäkla regn

Skulle nog varit helt kul att tävla idag men som jag sett att banan ser ut så är jag ganska glad att vi inte är med. 



/ Lovisa

Ridtur och hagmockning

Lydia och Esther är ute och rider, jag ska fixa hela stallet och när alla är tillbaka blir det hagmockning. Tacka gudarna att det inte regnar idag!!

Försökte få en vettig bild på allihopa men det gick inte särskilt bra, alla ser typ ut såhär;


Så ni får en söt bild på Freddolini istället :D



/ Lovisa

Världscupshoppning

Roffe var nyss inne på banan, slutade på 8 fel..:(


Konfirmationsbilder från 2010




/ Lovisa

20 april

Hann inte med bloggen igår då jag först var i skolan och sen på jobb, idag är jag ledig så nu tar vi nya tag!

Vädret är vidrigt, det spöregnar, slaskar och blåser. Vill bara gräva ner mig i min säng, men stallet behöver fixas och sen så måste ponnyn få röra på sig. Hoppas på lite bättre väder senare, annars är det bara kläder efter väder som gäller. 



/ Lovisa

Ärevarv+porträtt

Älskar bilderna, och mitt fina underbara hjärta!

/Lydia

En av favoriterna från helgen

Bild lånad från Fredrika Sommarlund -hoppas det var okej!?

/Lydia

Vårväder!

Älskar vädret just nu, så härligt att kunna ha hästarna uppbindna ute när man fixar dom! :)



/Lydia

Mos Eisley 18.4

Jag red Mossan idag och vår kompis Esther kom med och fick rida den lugna av dom, vilket vi då trodde var Freddie, men det visade sig att båda två var lika galna idag.

Vi var upp på Flygfyrsvägarna och red runt på flera grusvägar och i skogen. Riktiga bus-ponnys idag! Mossan galopperade på stället mest hela tiden, lättade framtill och gjorde allt för att dra iväg. Freddie ökade på som värsta galningen och gjorde flera glädjeskutt! Men allt var bara himla roligt :D


/Lydia

Hopptävling på söndag

Kommer inte att starta i hopptävlingen på söndag. Ifall vi skulle tävla skulle vi starta 80 CR men det känns inte värt att fara dit och tävla endast en klass som är CR. Vill fortfarande inte starta 90 och 70 får vi inte starta längre så vi skippar den. Hoppas på bättre klasser nästa hopptävling helt enkelt. Ska boka in en hoppträning istället :)


/ Lovisa

Bilder från banan!



Superfina bilder som Matilda fottade! :)

/Lydia

Grimskaft

Från vinsten fick jag förutom rosetten ett rosa grimskaft. Det är kul när man får någonting till :) 

Så nu har vi en matchad grimoutfit, rosa på min prins ;)


/Lydia

Dressyrträning 13 & 14.4

Fredag 13.4:
Promenerade henne i 50min dagen före så hon skulle få ta det lite lugnare innan tre intensiva dagar. Det ledde till att hon låg extremt mycket i handen och var lite allmänt jobbig. Red lite olika övningar och till sist gav hon med sig.




Lördag 14.4:
Red fram henne först, hon var finis! Mjuk och lyhörd. Sen så hoppade Julia upp i sadeln och red henne ett tag.  Julia tyckte hon var en väldigt trevlig och ambitiös dam. Hon gav mig en hel del tips och hjälpte mig sen en stund från marken då jag red. Då funkade allt bra! Hon gjorde fina skänkelvikningar och ökningar, galoppfattningarna gick också bra.



/ Lovisa

Freddie 15 april

Dressyrtävling LC:2
Började med en kort och effektiv framridning, kände bara igenom honom i alla gångarter och red snabbt igenom några delar ur programet. Ville inte hålla på för länge så att han skulle ha energin kvar till inne på banan då jag vet sen tidigare att han lätt tappar den. Allting kändes helt okej. Några minuter innan jag skulle in på banan kände jag på honom en sista gång inne i ridhuset, kändes riktigt bra! 

Väl inne på banan höll vi lyckligtvis nog kvar det mesta, vi kom ur oss några gånger men inga större missar. Jag höll på att glömma en skrittövergång som jag kom på i sista sekund så övergången blev väldigt snabb. Men annars är jag riktigt nöjd, det gick verkligen över förväntan! 
Och vi fick 71.4% och vann klassen! :D 

Har fått flera fina kommentarer, och domaren tyckte det var jättebra och att vi skulle rida LB nästa gång. Men vi får se hur det blir med det, det är trotsallt vår tredje dressyrstart och dom andra har absolut inte gått något vidare. Vi skyndar långsamt helt enkelt, och går upp när jag känner att vi är helt redo.



Har massa superfina tävlingsbilder på min prins, men delar upp det i flera inlägg! :)

/Lydia

Dressyrtävling 15.4, Mossan

Framridningen gick super bra! Mossan var lyhörd, mjuk och hade spänst i steget. Dock tappade vi i princip allt inne på banan då hon blev spänd och mest sprang ifrån mig. Slutade på 54,9%
Nu ska vi fortsätta träna och nästa gång ska vi se till att hålla känslan och allt annat inne på banan.
Man måste ha motgångar för att kunna få framgångar.

Bättre lycka nästa gång!


Vi fastnade i alla fall på några bilder ;)

Ni som har bilder på oss får jättegärna skicka! :D

/ Lovisa

Två från dagen



/ Lovisa

Freddie är bäst!!


Besviken

Är inte nöjd med min prestation idag.
Lovar att uppdatera er mera om allt senare! Tills dess några bilder från idag :)


/ Lovisa

Dressyrtävling

De senaste dagarna har det känns som det regnat konstant, idag, tävlingsdagen till ära lyser solen! Härligt :)

All utrustning är putsad, bara att packas in i släp och bil. Hästen ska knoppas och borstat så hon blänker vid halv två lastar vi och far iväg mot Sleipner. Lite nervöst, vår första individuella lb. I höstas var det ju lagtävlning och då blev vi bland dom 5 bästa. Får se hur det går idag. Om det går så bra som igår på träning blir jag glad! Är lite efter med uppdateringen men ska skriva och berätta om fredagens och lördagens träning. Har lite filmer att visa också.

Nu ut till stallet. Lycka till alla som tävlar idag! :D


Bild från en dressyrtävling i höstas

/ Lovisa

Freddie 13.4 och 14.4

13.4
Julia red honom från början och red igenom saker jag inte klarar av ännu, och det såg jättebra ut! När jag hoppade upp sen kände jag stor skillnad och var mjuk och fin i sidorna. Julia hjälpte mig med väldigt mycket och jag fick flera bra tips och övningar jag ska träna på. 

Jag red på en 20m volt och delade in den i fyra delar och i varje del skulle jag göra övergångar, öka/minska tempot osv. Det gick bra, måste aktivera honom mer i skritten bara. Men han var oftast kvick och med på noterna. När allting funkade så fick jag övergå i galopp med mycket övergångar. Det är i galoppen vi har som svårast, speciellt i vänster varv då jag tappar yttersidan. Dessutom har Freddie inte tillräckligt med muskler i bakdelen för att verkligen orka samla sig. Men vi jobbade på så gott vi kunde. Väldigt trött ponny när vi var klara :)

14.4
Julia började idag igen, det var väldigt skönt så har jag lite lättare. Hon red mycket skänkelvikningar och bakdelsvändingar för att akivera honom bakifrån. Han såg ännu finare ut idag! :)

Jag fick rida honom längre idag och jag började med övergångar, tempoväxlingar och skänkelvikningar. Skänkelvikningarna kändes kanon! Traven var riktigt bra idag också, det var bara i galoppen som vi fick jobba ordentligt. Den gick inge vidare men mot slutet funkade den iallafall okej.

Innan vi avslutade red jag igenom programmet tills imorgon och det gick helt okej. Ska verkligen sattsa på travdelen och vägarna så jag kan samla ihop poäng på det när jag vet att galoppen inte är hundra procent.


Världens finaste! :love:

/Lydia



Mot Aftonsol!

Sticker iväg mot Aftonsol för att träna! Ni får mera uppdatering senare :)


Mossis transport outfit

/ Lovisa

Fredagen den trettonde...

...men hittills inga olyckor skedda! Däremot har min dag varit riktigt bra, min underbara syster kom efter mig från skolan så jag var hemma i god tid. Nu håller hästarna på att bli skodda, så dom blir fina i fötterna tills nu i helgen. Om några timmar är Julia här, så ska fixa iordning hästarna tills dess!


Gullisar :)

/ Lydia

Startlistorna är uppe!

Det var jättenågra starter på söndag, i alla klasser. Men det gör ingenting, vi är endå väldigt taggade ;)



Idag longerade jag Freddie, och imorgon har vi bokat Aftonsols ridhus så vi kan träna inomhus för Julia då dom lovat regn. Det ska bli så sjukt roligt!! :D Ska be pappa filma så jag kan visa er när vi är tillbaka!

/Lydia

Det bästa med helgen...

... äntligen dressyrtävling! Men höjdpunkten är endå att Freddies gamla ägare Julia kommer hit :D Det ska bli super roligt! Hon kommer hit på fredag kväll och far på lördagen, så vi hinner rida två träningar för henne innan tävlingen. Ska bli skönt att få hjälp av Julia, som verkligen kan Freddie utanochinnan!

Så vi kommer förhoppningsvis vara topp trimmade till söndagen ;)


Bild lånad från http://skorteby.dinstudio.se
Freddie och Julia till vänster

/Lydia

Freddie 11 april

Trimmade dressyr på banan idag. Freddie gick helt okej, öppnorna och skänkelvikningarna gick väldigt bra. Allt gick egentligen över förväntan men det var en hel del att jobba på. 



/Lydia

Inköp

Även jag kom hem med ett par stövlar från Sverige. Ett par Mountain Horse, Victoria High Rider. Testade först ett par Cavallo Junior (♥) men dom var tyvärr lite för korta. Annars var dom sjukt fina och skulle dom varit några cm längre hade dom följt med mig hem. 

Sen blev det lite krims krams som stövelstrumpor, torrschampoo, fleecelindor x2, bett, grephuvud och en stövelknäckt. 


/ Lovisa

Stövlar och hjälm

Först att gissa rätt var Jonna! Jag har köpt ett par ridstövlar och en hjälm :D Dessutom blev det ett par ridbyxor och stövelstrumpor.


Mountain Horse Victoria High Rider

John Whitaker från Charles Owen

/Lydia



Gissa!

Den som först gissar rätt på vad jag köpt får en läkning! :)

/Lydia


Sverige

Imorgon ska jag, pappa och Lydi över till Sverige. Ska till MyOne och eventuellt nån annan hästbutik :D Grymt! Kommer hem med tidiga färjan så vi hinner fixa hästarna och stallet.

Igår red jag och Mossan ut. Hoppade diken, galopperade på åkrar och bara busade. Idag blev det en promenad och imorgon är det dressyr som står på schemat. Ska rida delar ur programmet har jag tänkt. 

Rörigt inlägg, godnatt så hörs vi imorgon!



/ Lovisa

Stallstädning

Visar stallet hur det ser ut före stordstädning!



Visste inte att Lydi hade bloggat så blev lite tårta på tårta..

/ Lovisa

Godmorgon!

Vart och tagit ut hästarna, letat påskägg och samlat krafter inför de kommande timmarna -storstädning i stallet! Ska tömma hela sadelkammaren och sortera upp allting och sen ska det in igen. Stallet ska sopas från golv till tak och efter det ska hagarna mockas och stolp+tråd ska checkas. Full rulle med andra ord! :) Men det är så kul att få ännu mer ordning på allting! Dessutom står ett ordentligt dressyrpass på schemat! 



/Lydia

Glad påsk!


/ TeamSundlöf

Fleece

Glömt att visa er nya fleecen som jag köpte förra helgen. Den är jättevarm och skön! 
En sån som på bilden nedan fast svart, från horze :)


/ Lovisa

Stallfix

Kanon väder idag :D Ska vara hurtig och hinna med mycket!  Börjar med stallet.

Ha det bäst så hörs vi senare!



/ Lovisa

Dressyr Mossan, 6 april

Idag var min häst extra dyr ;) Hon var verkligen super fin, allt gick kanon!


/ Lovisa

Hoppfilmen

Här är filmen från senaste hoppträningen för Linda. Han är så fin min lilla Freddie! :love:




/Lydia

Bilder från CR 1.4

Här har ni några bilder från hopptävlingen i söndags. Har dock ingen koll på vem som fotat vilken bild så vill ni ha en länk eller ert namn vid bilden får ni kommentera :)


/ Lovisa

Vitt

Vaknar, tittar ut genom fönstret, vitt! Blundar igen, tittar ut, vitt! Såg inte fel, det har snöat. Tack snön för att du just förstörde mitt påsklov. Ingen träning nu då.

Ge mig våår!



/ Lovisa

Dressyr Mossan, 5 april

Red ett ordentligt dressyrpass på Mossan idag. I början var hon rätt så trippig och lite stel men efter en hel del lösgörande arbete blev hon så mjuk och fin! Tränade på mycket som kommer i lb programmet och det mesta gick helt okej.

Efter passet stretchade jag henne, så fick hon på BoT på ryggen och komma in i sin box och mumsa hö. När jag nattar henne sen lindar jag benen och så får hon på fleecetäcket.



/ Lovisa

Dressyrtävling

Den femtonde är det dressyrtävling som gäller! Blir en lb för mig och Mossan då vi inte får starta lc längre. Ska nog gå helt bra med tanke på hur mycket vi utvecklats sen i höstas. Nu lägger vi i en högre växel inför tävlingen och trimmar upp oss. Vill att vi ska komma ut på banorna och synas att vi har utvecklats!



/ Lovisa

Påsklov

Måste bara säga att det är hur skönt som helst med femdagars påsklov! Ska verkligen ta vara på den lediga tiden, två träningar inbokade, stallet ska vårstädas och så blir det evetuellt en resa över till Sverige. Ska se till att ni får nya fina bilder också :)

Idag ska jag fixa hela stallet och ska även rida båda ponnysarna. Tur att det är ljust länge nuförtiden så man hinner med mycket!



/ Lovisa

2 år

Idag, den fjärde april är det exakt två år sen du blev min


Världens bästa häst ♥

/ Lovisa

3 april

Solen är framme och min ponny står och väntar vid grinden och skulle nog mer än gärna hitta på något! Ska bara fixa stallet och sen blir det ut och rida :)



/ Lovisa

Favoritbild från helgen


Rebecca som är fotograf!

/ Lovisa

Sommarbilder

Rebecca skickade massa härliga bilder för en stund sedan. Visst är de fina? :D



/Lydia

Freddie 1 april, hopptävling 80cm CR Sleipner

Igår var första tävlingen för iår, och överlag gick det väl sådär. Inne på banan flöt allt på tills vi kom till femte hindret, där vi vägrade ut oss. Första gången berodde det på att vi kom på i korsgalopp och de två andra gångerna tog det total stopp.  Så där tog vår runda slut. 
När vi kom ut från banan jobbade vi en stund i ridhuset, att hoppa en halv 80cm bana + framridning är inte speciellt krävande för honom så vi red på en stund till. :)


Rebeccas bilder :D

/Lydia


Snö & jobb

Varför kommer det snö nu? Inte okej! Hoppas den försvinner tills påsklovet och att det är varmt och skönt då, har planerat in två träningar och ifall snön håller sig kvar går det inte att träna då vi inte kommer nånstans.

Ska iväg på jobb nu några timmar och när jag är hemma igen blir det en promenad för Mossans del.



En bild på Becca och Charley från förra Måndagen när jag var och fotade deras hoppträning :)

/ Lovisa

Nytt täcke

Köpte ett nytt fleecetäcke åt Mossan från Horseware i lördags, det är dock ganska mycket förstort så måste byta till en mindre storlek.



/ Lovisa

Hopptävling, CR 1 april

70cm: Hann knappt rida fram då vi blev försenade. Var verkligen super stressad där ett tag. Red en felfri runda! Inte den bästa vi gjort men är helt nöjd :)

80cm: Började banan jättebra, red lite dåliga vägar men hon lyssnade bra. Sen nästsista hindret kommer vi lite tokigt och hon kommer inte upp ordentligt så hon petar ner en bom med frambenen, tyvärr. Men är ändå jättenöjd med henne! Sen efter sista hindret speedade hon som tusan.

Red lite dressyr i ridhuset sen. Mycket lösgörande och hon var fin! När vi kom hem så fick dom komma in och äta då det snöade en del, båda såg så trötta ut så antar att dom står rätt så nöjda i sina boxar nu! 

Ni som har bilder får jätte gärna skicka dom till mig! :D




/ Lovisa

Ut och fixa! /Lydia


And off we go

Solen lyser och himmeln är klarblå, halva stallet är fixat och nu ska jag ut och fixa resten. Måste putsa lite grejer och sen packa in allt i bilen och släpet. Efter det fixa ponnyn och så beger vi oss mot Sleipner!

Ha en bra dag så hörs vi sen :)

Två bilder från förra året första hopptävling:


© Sharona Sandell

/ Lovisa

Tagga tävling!

Kanon väder ute, inte ett moln på himlen! Hoppas det håller i sig under tävlingen. Ska bli riktigt kul att få komma iväg och hoppa lite :) Och nu kommer äntligen min ryktbag till användning! /Lydia


RSS 2.0