SIHS

Åker över dagen till Stockholm imorgon och går på ridsportsmässan med Becca och Becci :D Super kul! Ska försöka att inte göra av med allt för mycket pengar (inte så lätt men..) och bara handla nödvändigheter. Kavaj, ridbyxor och benskydd är ett måste iallafall!


Senaste dagarna


Lydia och Freddie Pay and Jump Aftonsol 70cm


Påväg hem

Det har gått helt bra idag! I 60cm kom vi runt felfritt, han kändes inte helt framme och några språng kändes lite halvt, så bestämde mig för att efteranmäla och hoppa 70cm också.
Den rundan kändes bättre trots stopp på tvåan och trean och några språng blev jag lite efter. Han hade bättre sug mot hindrena och var mycket piggare! Så vi är nöjda och glada :)


Pay and Jump

Ska hoppa en 60cm klass imorgon på Aftonsol. Då han gått lite lugnare och vi knappt hoppat nått så fick det bli såpass lågt, dessutom så vill vi jag att vi kommer runt utan något onödigt stopp. Ska bara ha kul helt enkelt :) 

Hiss på deras anmälningssystem som var väldigt smidigt!
/Lydia

Myser med mina fina


Till salu

1. Gräddvitt schabrak, 16", väldigt lite använt, 7€
2. Marinblått schabrak, ca. 16", ok skick 5€
3. Vita senskydd, strlk ponny, använda max tre gånger, 10€

 

 


Godmorgon!

Har precis kommit hem, morgon fodrade hästarna vid halv åtta och sen moppade jag till travbanan och hjälpte till att ta ut hästarna där.

Idag ska jag försöka komma iväg till travbanan med Freddie och köra lite markarbete och Mossan ska ut och ridas.

Övningen nere är från Tidningen Ridsport, ska köra något i stil med den på Freddie :)


Ute och rider :)


Håller mig uppdaterad trotts skolan


12.11

Fixat stallet, tagit in hästarna och nattat dom med mamma och pappa :) Båda vilade idag, imorgon blir det uteritt för Freddie och så ska jag se om Siri kommer med och rider Mossis!

Mossans zoo ↓


Freddie och Klasse 11.11

Båda hästarna gick riktigt bra idag! Har vart superkul :D
 
Med Freddie blev det markarbete och lite hoppning. Vi började med lite bommar och jobbade med klockan. Han var väldigt pigg och framåt och måste tyckt att det var lika roligt som jag att hoppa lite igen, var jättelänge sen sist. Blev några stopp, man måste verkligen rida 110% annars kan han tillochmed stanna på ett sockerbitshinder. Vi rullade på riktigt bra sen och i slutet löshoppade jag honom några språng över ett 90cm räcke för att checka lite och så sprang vi runt och busade lite. Finaste lilla Freddski! :)

Med Klasse blev det ett dressyrpass som Karin hjälpte mig med. Det gick riktigt bra, absolut det bästa passet hittills! :) Vi jobbade bla. med övergångar och mindre volter så han skulle sätta bakdelen under sig bättre, kändes super! 



Filmen på Freddie kommer såfort det går att öppna Movie Maker!

/Lydia
 




Söndag

Vart till Ämnes med Freddie idag :D Pappa filmade så jag visar senare för nu ska jag äta och plugga och sen ska jag åka till travbanan och rida Klasse!

/Lydia


Schabrak


Känns allt för tomt på allround/hoppschabrak fronten just nu, och är riktgt sugen på något nytt. Kombinationen över gillas starkt! :) Har dock inte hittat någon svensk sida som säljer schabraket längre då det är från en gammal kollektion. Så ett nytt hopp-set är iallafall högt upp på listan under Stockholm Horse Show!

/Lydia

Jepa träningen förra helgen

Överlag så gick båda dagarna helt okej, inte jättebra och inte jättedåligt. 
Lördag: Freddie kändes bra, det var mest vänstervarvet som krånglade. Hela träningen var det mycket grunder, såsom övergångar och samla/öka och på slutet jobbade vi med skänkelvikningar. Han lyssnade bra framåt, bakåt och åt sidan men det behövs finslipas en hel del :)
Söndag: Freddie var ganska trött och därför gick det inte alls speciellt bra. Vänstervarvet funkade noll typ men högergaloppen kändes bra iallafall! Vi red mest basic övningar, volter osv. och jobbade med att aktivera skritten.


Bjuder på en suddig print screen från en film från söndagens träning!

/Lydia

Bloppis


Jackson ridbyxor strlk 160, halvskodda i jeans tyg med bra stretch, använda max tio gånger, 20€ (nypris ca. 60€)
CRW ridbyxor strlk 160, helskodda, använda max tio gånger 20€ (nypris ca. 60€)

Mejla [email protected] eller kommentera! (Bättre bilder kan ordnas)

Hemma från en bra träning!

Nu står Freddus inne i stallet med back on track! Skriver mer sen :)


Nya dojor

Två väldigt trötta ponnysar som får nya fina skor!


Första november

Över en månad sen jag bloggade senast.. Mycket att göra om dagarna (så vi skyller på det) då Lovisa är i Tyskland på utbyte och jag tar hand om båda hästarna själv, med lite hjälp av mamma, pappa och lillasyster förståss. Anyway! Har som tur är prao den här veckan och är på LB-stable och hjälper Linda :) Fodrar, mockar, utsläpp/insläpp, ryktar osv.. 

Idag fick jag rida Karins häst "Klasse", en tysk import, 6år gammal, runt 170/175cm. Det var såhääär länge sen jag red stor häst, vilken skillnad om man jämför med lilla Freddski! Men riktigt kul var det :D Vi började med att skritta ut en sväng och sen jobbade vi lite på banan och Karin hjälpte mig. Somsagt, väldigt stor skillnad och i början var det väldigt svårt att hitta balansen men mot slutet kändes det bra! Jobbade lite i alla gångarter och så hoppade vi några skutt. Började med några kryss på max ca. 50cm och sen höjde Karin upp lite så vi slutade på 1.10m! Det gick helt okej, la honom lite nära (inte meningen då såklart) men han hoppade bra. Får alltså räknas som godkänt för att vara första gången!

När jag var hemma sen vid halv fyra(?) fortsatte stalljobbet här hemma, fixade allting och så joggade jag Freddie snabbt. Han kändes riktigt trevlig efter ett par dagars vila. Sen fick han en timmes ompyssling då jag ryktade, klippte man, svans och ben. Så nu ser han prydlig ut till helgens Jepa träning :D

Nu ska jag ut och kvällsfodra, imorgon väntar en efterlängtad sovmorgon då jag har "ledigt" (jobbar på lördag istället) och pappa lovat att morgonfodra. Men ska iväg till travis en sväng endå, ska jogga Klasse en snabbis!



Första november

Över en månad sen jag bloggade senast.. Mycket att göra om dagarna (så vi skyller på det) då Lovisa är i Tyskland på utbyte och jag tar hand om båda hästarna själv, med lite hjälp av mamma, pappa och lilla syster förståss. Anyway! Har som tur är prao den här veckan och är på LB-stable och hjälper Linda :) Fodrar, mockar, utsläpp/insläpp, ryktar osv.. 

Idag fick jag rida Karins häst "Klasse" (en av hästarna i stallet alltså), en tysk import, 6år gammal, runt 170/175cm. Det var såhääär länge sen jag red stor häst, vilken skillnad om man jämför med lilla Freddski! Men riktigt kul var det :D Vi började med att skritta ut en sväng och sen jobbade vi lite på banan och Karin hjälpte mig. Somsagt, väldigt stor skillnad och i början var det väldigt svårt att hitta balansen men mot slutet kändes det bra! Jobbade lite i alla gångarter och så hoppade vi några skutt. Började med några kryss på max ca. 50cm och sen höjde Karin upp lite så vi slutade på 1.10m! Det gick helt okej, la honom lite nära (inte meningen då såklart) men han hoppade bra. Får alltså räknas som godkänt för att vara första gången!

När jag var hemma sen vid halv fyra(?) fortsatte stalljobbet här, fixade allting och så joggade jag Freddie snabbt. Han kändes riktigt trevlig efter ett par dagars vila. Sen fick han en timmes ompyssling då jag ryktade, klippte man, svans och ben. Så nu ser han prydlig ut till helgens Jepa träning :D

Nu har jag varit ut och kvällsfodrat, imorgon väntar en efterlängtad sovmorgon då jag har "ledigt" (jobbar på lördag istället) och pappa lovat att morgonfodra. Men ska iväg till travis en sväng endå, ska jogga Klasse en snabbis!



/Lydia


RSS 2.0