Två tappskor och en super pigg ponny

Red ett dressyrpass på Mossis. Hon var full med energi. I början var hon spänd och efter ett tags arbete så slappnade hon av. Mycket volter, övergångar, öppnor och skänkelvikningar så blev hon rätt så fin!

Efteråt stretchade, masserade, borstade och lindade jag henne. Nu är hon redo för tävling :D



/ Lovisa

Påväg på ridtur


Tävlingsfix

Imorgon är det då hopptävling, bara en CR så tar det mest som träning. Rider en 70 och en 80 då jag vill att vi börjar lite lugnt. Kommer i alla fall bli kul :) 

Idag ska jag putsa allt inför imorgon, som tur är börjar tävlingen först kl ett så behöver inte stressa massor imorgonbitti. Ska rida ett lättare dressyrpass på Mossan, hon promenerades bara igår så hon behöver bränna lite energi sen är det dom vanliga stallsysslorna som ska fixas.



/ Lovisa

Duktig ponny!

Ridit ett kanon pass på Freddie idag :D Han var så mjuk och härlig! Nu ska jag ut och ta båda på en promenad.



/Lydia

Freddie 28 mars

Träningen igår kändes riktigt bra! Freddie blev mjuk och väldigt rolig att rida :) Linda höll i både framridningen och avtravningen vilket jag tycker var bra så fick man hjälp redan från början. Vi red endel skänkelvikningar och öppnor som efter ett tag kändes himla bra, speciellt i höger. Det enda problemet vi hade var i vänster galoppen då jag inte rider ihop honom ordentligt och han blir väldigt öppen. Vi fick i varje fall flera bra tips!



/Lydia

Dressyrträning 28 mars

Trotsade vädret och for på träning för Linda! Jäkligt blött men det var helt klart värt det.

Red mycket öppnor, volter i olika slag och skänkelvikningar. I början hängde hon sig ganska mycket i handen men efter ett tag fick jag upp henne och hon blev jätte fin i framdelen. På slutet var hon jättefin lösgjord och mjuk :)



/ Lovisa

Freddie 27 mars

Blev ett snabbt jogging pass på hacket. Har inte ridit honom jätte mycket på det då det inte funkat så bra. Igår funkade det däremot bättre, han blev lite öppen i formen men en klar förbättning sen senaste gångerna. Det jag reagerade på var att han var lite trög att svänga. 


Rebecca och Freddie i somras :)

/Lydia

Nyklippta

Båda hästarna är klippta! Mossan blev extremt prickig och Freddie ser ut som en nakenråtta. Nämen båda blev jättesnygga, sådär lagom tills tävlingarna drar igång :)

Red lite lättare dressyr på Mossan sen, hon var riktigt fin! Bjöd på bra och lyssnade. Hoppas allt funkar på träningen imorgon också.



/ Lovisa

Freddie snart färdig klippt

Mossans tur next :)


27 mars

Igår var jag duktig och fixade hela stallet och mockade hage. Idag har jag fixat hela stallet igen och tänkte så småningom gå ut och mocka hage. Hinner med en par kärror innan Lydi kommer hem.

När Freddie är klippt ska jag jogga Mossan lite. Imorgon är det dressyrträning :)


/ Lovisa

Klippdags!

Klippdags på schemat idag, ska helkropps klippa båda (även ben men inte huvud). Ska bli riktigt skönt att få bort all päls han lyckats få sen senaste klippningen!


/Lydia

Mos Eisley 26 mars

Idag red jag ut på Mossan och Pernilla kom med på Freddie. Vi var först ut en sväng och sen kände jag igenom henne snabbt på en åker. Hon var väldigt pigg och låg på lite när vi var ute, när vi jobbade sen så gick det bättre fast hon ville gärna krypa in bakom lod. Överlag är jag helt nöjd, hon blev lite trött på slutet så hon gick inte så bra, även om hon själv tyckte det för att hon gick ner med huvudet. ;)

Ni får en kort film, det är bättre än inget alls! Här testade jag henne i den förvända, och hon var ganska trött så hon fick rulla på i ett ganska friskt tempo bara hon hölls kvar i galoppen.


/Lydia

Hopptävlar på söndag!

På söndag gör jag och Freddie årets första start. Jag hade velat starta två klasser men då jag inte får vara med i 70cm och inte känner att vi är redo för 90cm ännu i år så ska vi bara hoppa en 80cm clear round. Det ska iallafall bli riktigt kul att få komma ut och tävla igen! :)

Håller på att klura ut en snygg outfit, kanske visar er senare vad jag tänkt ha. Längtar bara tills helgen efter då jag och Lovisa antagligen ska åka till Sverige över dagen så jag kan inhandla min nya hjälm och lite annat nödvändigt!


En bild från Rosa Bandet hoppningen i höstas. Jennifer Jansson som tagit bilden :)

/Lydia

Lastning

Någonting jag tycker är väldigt skönt är att båda våra ponnyer är himla snälla vid lastningen. Vi leder oftast bara fram dom till rampen och så går dom in själva. Väl inne i transporten får dom lite godis i sina krubbor som beröm och dom går alltid glatt in. Det underlättar väldigt mycket inför träningar/tävlingar att slippa strider vid lastningen. 

Första halvåret med Mossan krånglade det väldigt mycket. Hon var inte rädd utan envisades bara. Men det gällde bara att träna så mycket som möjligt. Dessutom gillade hon nog inte riktigt släpet hon åkte i då, så när vi köpte vårt egna stora släp var det inga problem längre. 




/Lydia

Påväg på promenad, det var nämligen någon som blev lite trött igår!


Freddie 24 mars

Som Lovisa skrev så hopptränade vi för Linda Björklöf igår. Jag har aldrig tränat för henne tidigare men hon var riktigt duktig och passade mig och Freddie väldigt bra! Vi hoppade flera bra övningar och fick jobba på länge. 

Kort förklarat hoppade vi bland annat på volt, kombinationer, bana och över "skyltar" (de blåa till höger om hindret vi hoppar på bilden). Med det la vi in mycket lydnad, exempelvis att man skulle stanna direkt efter att man hoppat ett hinder.

Freddie var väldigt pigg och ville gärna dra på lite väl mycket så jag fick verkligen tänka på att samla honom ordentligt. Han tyckte nog det var minst lika roligt som jag tyckte!
Det blev lite missförstånd oss emellan som resulterade i några stopp. Men saken är den att Freddie stannar inte "bara för att" utan det är jag som stannar upp det då jag kan bli lite osäker. Det roliga är att när vi red mot en kombination så stannade han på första hindret och jag hängde inte inte riktigt med så jag fick flyga i en snygg båge över hindret själv, haha! Freddie såg så oskyldig ut när han stod kvar och tittade på mig. Jag måste helt enkelt våga rida på mera utan att det ska gå fortare. Sprången i sig kändes faktiskt riktigt bra och det var himla kul att få hoppa lite högre. Banan mot slutet låg kanske den högsta oxern på 1.10m och de andra hindrena på 85-1m.

Riktigt nöjd är jag :D

Pappa filmade dessutom, så om ni vill kan jag slänga upp det senare? :)

/Lydia

Hoppträning Mossan 24.3

Hopptränade för första gången för Linda idag :) Kommer absolut träna för henne fler gånger! 
Värmde upp på några olika övningar och efter det hoppade vi några olika övningar till. Sen hoppade vi bana tre gånger. Gick kanon hela träningen!
For dock av en gång, kan vara det fulaste jag sett (pappa filmade allt, ni kanske får se den vid ett senare tillfälle)! Hoppade bana på 90-110. Är så otroligt stolt över min ponny! Hon var grym idag :D 
Ska redigera lite filmer så att ni får se hur det såg ut!



/ Lovisa

Två avramlingar, två mycket glada ryttare och två lagom trötta ponnyer..

.. efter dagens träning!

Uppdaterar er mera senare :)


/ Lovisa

Full rulle

Full rulle idag!
Stallet ska fixas, vi ska hämta hö + hissa upp det, tvätta schabrak och lindor, ska fixa vatten till hagarna, mocka hagarna sen är det träning kl fem :)
Hinner inte klippa hästarna idag så det gör vi imorgon.


/ Lovisa

Påväg och rida!


23 mars

Mossan var lite jäkla pigg igår. Lite överlopps energi + vårkänslor. Hon studsade på stället, kastade sig åt sidorna och var rädd för i princip allt. Hon fick jobba på sen så hon borde nog blivit av med en hel del energi så hon inte håller på och dummar sig. 
Blir ett lättare dressyrpass idag, imorgon är det hoppträning och på söndag ska hon joggas och så ska vi rida ut. På måndag börjar min provperiod också så kommer vara en hel del ledig och skönt är väl det, mycket tid till hästarna :)



/ Lovisa

Lindning

Det är väldigt, väldigt många som absolut inte kan linda. Tycker man borde ta upp det här bättre på ridskolor så att folk får öva och lära sig! 
Säger inte att jag lindar perfekt, för det gör jag inte! Men jag lindar i alla fall på rätt sätt vad jag har lärt mig.

För det första, börja linda uppifrån och neråt (alltid bakåt, utåt)
För det andra, linda med jämt tryck hela tiden, inte för spänt och inte för löst och se till att lindan ligger jämt så det inte blir några skrynklor
För det tredje, avsluta inte lindningen mitt på benet eller längst ner, högst upp ska det vara.

Jag har lärt mig att man ska linda från halva knäet ner till kotan, kan linda en bit ner på kotan ifall man vill så hästen får lite mera stöd.
Tänk på att fleecelindor går att linda utan padd men med alla andra lindor bör man använda padd.

Om man inte kan linda rätt gör det mer skada än nytta!



/ Lovisa

22 mars

Far ut och rider min fina ponny i detta super härliga väder! Blir lite kondisträning för hennes del idag :)



/ Lovisa

21 mars

Idag red jag ett lättare dressyrpass på Mossan. Det var tryck i henne idag! Var verkligen super kul att rida henne för hon var ruskigt fin :D
Älskar detta väder också! Båda ponnysar fick gå utan täcken en stund idag på dagen, fick rulla sig i leran bäst dom ville, dom måste ju få vara häst ;)

I helgen är det hoppträning som gäller. Ska hämta hö och hästarna ska även klippas en andra gång. Fullt upp med andra ord! Hoppas vädret fortsätter såhär fint så är man på extra bra humör så går allt genast mycket lättare.

Snart är det april också, det gillar vi för då är det träningar och tävlingar in bokade! Håller även på att smider lite planer som ni nog kommer få ta del av senare! :)


/ Lovisa

Påväg på skrittur



/ Lovisa

Favorittävlingsbilder

Det här är mina absoluta tre favorittävlingsbilder! :)


© Sharona Sandell


© Elvira Jansson

/ Lovisa

Jag som plo...

Jag som plockat undan overallen för iår...


18 mars

Har pysslat istallet, fixa dom vanliga stallsysslorna, mockat hage, fixat allt redo för en ny vecka dvs packat upp alla hökassar och fört vatten till hagen, allt för att det ska gå så lätt som möjligt i veckan. Sen sopat i sadelkammaren och se till att allt är i ordning och reda! 
Regnade tidigare på dagen så bestämde mig för att endast promenare Mossis idag då det blev så vått överallt. 


Nu har kontainern äntligen blvit uppflyttad! Himla skönt att den inte är ivägen längre.

/ Lovisa

Hagmockning, dressyr & träningsvärk

Igår var det mockning för hela slanten som gällde!
Nu när all snö smällt bort i hagarna är det dags att börja mocka, riktig skitgöra! Jobbigt men ett måste, viktigt att man sköter om hagarna. Lydia krattade ihop och jag mockade upp, skönt att vara två så man kan hjälpas åt! Spärrade av en del av hagen så den ska få torka upp, Mossan såg väldigt besviken ut då hennes hage minskade..

I fredags red jag ett lättare dressyrpass på Mossan. Hon var ganska trött i hela kroppen efter backträningen så igår fick hon gå på en 45 minuters promenad. Idag blir det dressyr och så har jag tänkt skritta ut så hon får gå ordentligt :)



/ Lovisa

Mos Eisley



"Lollo såg någonting i Mossan som ingen annan såg"

Kunde helgen ha börjat bättre?

Hemma tidigt idag, friluftsdag i skolan idag, det gillas! Bytt om till ridkläder så nu ska jag fodra hästarna och mocka. Sen blir det ett dressyrpasss på Freddie! :) Skulle ju egentligen ridit Mossan idag, men Lovisa vägrade rida dressyr på Freddie, så jag gör det med nöje själv! /Lydia


150312

Blev en "dressyr-uteritt" idag, ännu en dag han kändes kanon fin! :) Blev mycket arbete i traven, red bla. öppnor och skänkelvikningar. Det är väldigt bra att träna på även utanför banan, Freddie har lite mer tryck i sig och jag själv får hålla koll på yttersidan när man inte har ett staket att ta stöd mot.

Imorgon ska jag rida Mossan, dressyr står på schemat!



Världens bästa :love:

/Lydia

Mossan 15 mars

Blev tyvärr ingen hoppträning idag som planerat då pappa måste över till Sverige.
Istället blev det kondis- och backträning för Mossis! Mycket bra, gäller att bygga upp ännu mera muskler och förbättra kondisen tills tävlingarna börjar :)



/ Lovisa

Mindre trevligt vårtecken...


Lydia och Mos Eisley

Jag och Lovisa ska rida varandras ponnyer någon gång i veckan nu fram över för att variera lite och för att det är väldigt lönsamt att rida olika hästar. Har ridit Mossan en gång i veckan nu ett tag och hon har verkligen blivit hur trevlig som helst! Lovisa gör ett väldigt bra jobb med henne, verkligen! Snacka om att hon utvecklas hela tiden, nu klarar hon exempel vis förvända galoppen mycket, mycket bättre än för bara några veckor sedan!

Fast även om hon är fin så trivs jag såklart bäst på min egna prins ;)


©Matilda Quarnström

Vad tycker ni? Vill gärna höra er åsikt!

/Lydia

Freddie 14 mars

Konditionsträning stod på schemat så vi skrittade bort mot Torprakan som funkar jätte bra för konditions pass. Skrittade fram ordentligt, och travade fram lite kravlöst med övergångar och halvhalter. Sen fick han skritta en stund och innan vi travade på i ordentligt tempo halva sträckan och så tog vi galopp bort till korsningen sista halvan. Srittade så han fick ner andan och så trav igen. Påväg tillbaka mötte vi hurtbull-Sofia så vi hängde med henne en bit :) Samlade upp honom då och kände igenom honom i sidorna, och red mycket övergångar och flyttade honom för att hålla samma tempo. Han var super fin! Aningen stark men det gällde bara att själv vara mjuk på handen så att det inte blev någon dragkamp. Mot slutet testade jag galoppen som senaste dressyrpasset inte var något vidare, men idag: kanon fin! Han gjorde klockrena enklabyten och fattningar och var verkligen med på noterna! Duktig ponny idag :D



/Lydia

Våååår!

/Lydia


Mossan 12 februari

Red ett kortare joggingpass, hon var ganska trött i hela kroppen så krävde inget extra av henne. På slutet red vi ut och så skrittade jag av henne ordentligt.

Resten av veckan kommer se ut ungefär såhär:

t: uteritt
o: dressyr
t: hoppträning
f: lättare dressyrpass
l: skritta ut + jogga
s: eventuellt dressyrträning

/ Lovisa

Lovisa & Freddie 11.3



/ Lovisa

11 mars

Spenderade mesta delen av dagen ut i stallet. Underbart! 
Mossan fick manen, svansen, pannluggen och benen klippta före vi red. Hon var så himla mysig idag, ville hela tiden pussas och att man skulle klia på henne!
Ridpasset idag gick i alla fall hyffsat :) Hon var med på noterna för det mesta, lite ojämn i sidorna till en början men det fixade sig.
Jag red också Freddie idag, dom bilderna får ni se imorgon!



Min ponnyplutt♥


/ Lovisa

Freddie 11 mars

Ridpasset idag gick helt okej, varken jätte bra eller jätte dåligt. Mitt i raden helt enkelt. Galoppen var bästa idag, sämsta också, höger varv funkade super men i vänster blev det lite kaos. Red ett lite längre pass så han fick jobba på lite extra, måste komma tillbaka till tävlingsformen nu när tävlingarna sätter igång snart!


©Matilda Quarnström

/Lydia

Mossan 11 mars



©Matilda Quarnström

/ Lovisa

Bilder

Tillan var med och fotade mig och Lydi idag, det blev nästan 1500 bilder totalt :D en hel del att gå igenom! Lovar att ni får se sen, ifall ni vill är frågan?



/ Lovisa

Freddie 10 mars

Longerade honom med inspänningar i ca 35 minuter i alla gångarter. Han var pigg men lyssnade jätte bra för rösten. För det mesta jobbade han på helt okej, sökte sig neråt osv. men såklart måste han hålla koll på sin Mossis också ;)



/Lydia

Mina outfits del 5



Schabrak: Sjöhagen
Lindor: BR
Boots: Catago röda/Catago guld (passpoalen är guld, bootsen ej med på bild)
Pannband: Guld Lyckås (ej med på bild)

/Lydia


10 mars

Började dagen med att ta ut hästarna, Lydi fick en sovmorgon. Sen bar det av ut till Becca för att hämta hö. Fixade stallet när jag kom hem, städade i sadelkammaren och på loftet. Efter det drog jag upp allt hö. Lydi motionerar Mossis idag då jag inte hinner, i gengäld fixar jag hela stallet imorgon :)



/ Lovisa

Dålig uppdatering..

Måste börja med att be om ursäkt för den urusla uppdateringen! Har haft lite för mycket att göra och inspirationen har inte varit i topp.. 

Mossan har haft en lite lugnare vecka, mest pga dåligt underlag. Men har blivit några lättare dressyrpass, backklättring och en promenad. 



/ Lovisa

Lugnare vecka

Har varit en lugnare vecka hittils för Freddies del då det vart stenhårt på de flesta ställen. Istället för att träna på som vanligt så har vi promenerat och klättrat backar, men det är bra det med. I helgen hoppas jag att det ska vara lite mjukare i marken och då kanske vi ska iväg och hopp- eller dressyrträna :) 



Bloggideérna ligger på 0 just nu, så ni får gärna tipsa!

/Lydia

Fjärde mars

Tillbringade hela dagen ute i stallet! Härligt i detta väder :) 
Red en barbackatur på ponnysarna lite ut men mestadels på banan. Bytte hästar idag så jag fick rida Fredson. Han var nog rätt så fin, lite seg. Efter ett tag fick jag hoppa upp på Mossis. Skuttade över ett litet kryss på kanske 60cm en par gånger och jisses vad roligt hon tyckte det var! Men för det mesta red vi dressyr. 

Lydi hade bråttom att laga middag åt familjen så jag fick ta med F på släp när jag skrittade av M. Gick sakta som en snigel och bet på sina tyglar hela tiden..
Väl hemma fixade jag dom och la ut dom i hagen igen och så fixade jag stallet. Nu doftar det så gott av spån i hela stallet :) 



3 bilder från imorse



/ Lovisa

Freddie 4 mars

Red på en stor äng och jobbade lite. När vi hade ridit fram rullade vi på i galopp på stora volter. Sen kände jag igeno honom, han var aningen stel i högersidan och hade lite väl mycket tryck på i galoppen.


/ Lydia

Hiss

Måste stor-hissa täcken från från Horseware! Alla mina utetäcken +stall och ett ridtäcke är därifrån, kvaliteén, passformen och allt är super! Dessutom till ett rätt vettigt pris och dom är riktigt snygga.



/Lydia

Tusen skottkärror med skit

Har kört ut ungefär hälften av halmen nu, 8 kärror. Snart är boxen full med nytt spån. Fortsätt jobba!

Godmorgon!

Godmorgon! :)

Idag är det kanon väder och jag tänkte spendera mestadels av dagen i stallet och med hästarna. Dom vanliga stallsysslorna ska fixas, ska ut och rida lite längre sen måste vi hämta spån, tömma Mossis box på halm och lägga in spån.
Hade gärna haft kvar halmen då jag får väldigt ont i nacken då jag silar i spånet (min dam har en tendens att röra runt ganska mycket hö..) men för Freddies bästa med hans hosta så får hon också spån nu!

Ska fixa lite nya ridbilder åt er också! Imorgon har dom lovat fint väder igen så då tänkte jag att vi dressar upp oss och så har vi nån och fotar :D



/ Lovisa

Failbilder

Skrattar alltid lika mycket såfort jag ser dessa bilder.. :)

/Lydia

Smakprov från Göteborg

Synd bara att bildkvalitén såg 1000 gånger bättre ut på kameran :(

/Lydia

Göteborg Horse Show shopping


Schabrak -Glen Gordon som jag köpte av Sara Carlsson
Guld pannband -Lyckås
Guld och silver boots -Catago
Remontträns -Skara Hästsport
Grimmor -?
Luva -John Whitaker, köpt på Skara Hästsport
Tävlingsskjorta -John Whitaker, köpt på Skara Hästsport
Ridbyxor -John Whitaker, köpt på Skara Hästsport

Hittade mycket mer grejer jag ville ha, men det var lite utplockat bland storlekarna.

/Lydia

Första mars

Har haft lite stressigt nu, därav uppdateringen. Men imorgon lovar jag att det kommer lite bilder från Göteborg samt på det jag köpte! :)


Från morgonträningen när hoppryttarna red fram

/Lydia

RSS 2.0