Mossan 28 februari

Red igenom Mossis snabbt på en åker då det inte blev ordentligt igår. Hon var lite okoncentrerad men annars mjuk och fin! Efter det for vi ut runt byn :)


/ Lovisa

Härligt väder

Super fint väder idag! Skulle mer än gärna fara ut och busa med min ponny men först måste jag fixa massor med skolarbete..

Måste byta täcke på min lilla ponny, var ju halvt snöstorm imorse så då åkte tjocka täcket på..

/ Lovisa

Mossan 27 februari

Hann bara jogga Mossis lite idag så fick jag ett mess av hovslagaren att hon var påväg så det var bara att skritta hemmåt och fixa av alla saker. När hon fått dojjorna fixade fick hon komma in i boxen och mumsa hö med sin kaninkompis :)

Resten av veckan kommer se ut ungefär så här:
t: rida ut
o: lättare dressyr
t: skritta ut
f: jogga + rida ut
l: dressyr
s: ridhus, hoppa



/ Lovisa

Mossan & Freddie 25 & 26 februari

Lördag 25.2:
Louise kom ut och hälsade på mig och ponnisarna :D
Vi red ut i snöyran, först i skogen och sen joggade vi lite på en åker. Hon red Mossan och jag Freddie. Van att sitta på Mossis mjuka rygg och nu fick jag skumpa runt på Freddie, bra med lite balansträning!

Söndag 26.2:
Red dressyr på både F och M.
Jisses vad bra Mossan gick :D Om hon gått bra tidigare vet jag inte vad hon gick nu! 
Freddie var också fin, gått frammåt på de tre dagar jag ridit honom :)



/ Lovisa

Följ vår blogg via bloglovin!

Blev lite länk fel med den förra bloglovin ikonen, nu är det rätt :D


bloglovin

Ny outfit, träns och grimma

Har världens snällaste syster som kommit hem med ett schabrak + lindor, remontträns och en grimma till mig :D


Tror Mossan kommer vara ganska läcker i orange eller vad tror ni? :)

/ Lovisa

Stafetthoppning på skördemarknaden

Kollade igenom hårddisken och då hittade jag dessa bilder från i höstas som jag inte ens sett tidigare ↓


Har ingen aning om vem som är fotograf, någon som vet vem som fotat? :)

/ Lovisa

Tillbaka

Tillbaka från Scandi och det har vart en super kväll! :) (Dock lagom arg över att jag inte hann en sista gång till mässan..) Imorgon lovar jag att bjuda på bilder, så fort jag är hemma igen.

/Lydia


Puh...

Spenderat 5 timmar på mässan och före det 2 1/2 på morgon träningen. Aningen trött nu... Men ska iväg och äta och sen tillbaka till Scandi! :)


Saknar sommaren..





/ Lovisa

25212

Idag är det alla vanliga sysslor som ska göras, fixa stallet, motionera hästar osv. Sen kommer även Louise hit :D Ska bli jätte kul att träffas och umgås med henne!
Kameran hänger med ut till stallet så bjuder på bilder senare :)



/ Lovisa

Mossan & Freddie 24 februari

Dressyrade med Mossan idag igen. Fortsatte med gårdagens arbete och byggde sen på det lite. Hon var kanonfin!
Jobbade mycket med galoppen, speciellt fattningarna. Dom funkade bra i både skritt och trav idag :D Sen en hel del övergångar och halter. Hon har blivit så himla mycket stadigare och bär upp sig själv så mycket bättre!

Freddies tur sen. Red ett lättare dressyrpass då jag mest bara red igenom honom i alla gångarter. Han var också riktigt fin! Hängde sig ganska mycket i högern i början men fick bort det efter ett tag och så flöt allt på bra :)



/ Lovisa

Falsterbo

Från början var det tänkt att både Lydia och jag skulle följa med till Göteborg på horse show, börjar bli en tradition nu, fjärde (kanske femte?) året vi åker dit! Men i alla fall så ville pappa inte att vi båda skulle åka med ifall det skulle hända nått allvarligare med hästarna så vore det bra om nån av oss var hemma.
Då blev det bestämt att Lydia får åka till Göteborg och att jag får åka ner till Falsterbo i juli! Ganska bra deal tycker jag :D



/ Lovisa

6 favoriter


/Lydia

Mina outfits del 4


Schabrak: Eskadron
Lindor: Glen Gordon

/Lydia

Dagsupplägg

8.00-8.30 Tar ut hästarna. Dom får äta sin kraft inne och morgon höet ute i hagen

Börjar fixa stallet, fixar vattnet, mockar osv

12.00 Lunchfodring

Fixar klart stallet medans dom äter lunch. När dom ätit klart tar jag in en av ponnysarna, pysslar och borstar och sen motionerar. När jag är klar med den första så är det samma sak för den andra.

16.00 Middagsfodring


20.00-20.30 Tar in dom, ger hö och lindar med BoT


22.00 Nattar dom. Kvällsmockar, tar bort BoT, ger dom allt kvällshö och så får dom kraften



Så här ser det i alla fall ut nu på sportlovet :)
Dom går ute ganska länge för att det är bäst för Freddies hosta. Klart dom får komma in tidigare ifall vädret är dåligt men annars ser vi till att dom är mätta och ordentligt täckta så dom kan gå ute lite längre.



/ Lovisa

Dagens planer

• fixa stallet
- mocka
- fixa vatten
- packa hö
- sopa

• kratta stallplanen

• mocka hage

• sopa sadelkammaren

• rida Mossan och Freddie



/ Lovisa

På hotellet

Ska precis sova så jag orkar upp till frukosten imorgon bitti, haft en grym kväll! Det blir nog mest en slapp-dag imorgon och massa shopping! Längtar tills på lördag :D

En klassiker på tåget!




Mossan & Freddie 23 februari

Började med att rida min prinsessa!
Idag var en sån dag då det bara klickade, jisses vad fin hon var :D
Gjorde inga svåra grejer, slipade på grunderna för det mesta. I mitten av passet var hon lite spänd och började nojsa med huvudet men red igenom det och på slutet så var hon så avslappnad, följsam och stadig! Hon gjorde verkligen min dag idag :D


Bestämde mig för att longera mannen. Började med en 10 minuters promenad, longerade 15 minuter och avslutade med en 10 minuters promenad. Han var pigg och glad! :)


Nu står dom ute i hagen och äter middag. Stallet är helt klart så tar in dom ett par timmar, då tänkte jag frisera Mossis lite, var ett tag sen :)

/ Lovisa

Morgonträning

På lördag ska jag och Matilda vara hurtiga och bege oss mot Scandinavium tidigt på morgonen. För klockan 06.30 ska vi sitta inne vid arenan och kolla när ekipagen tränar. Det ska bli väldigt intressant att se! Och när det slutar klockan 09.00 så ska vi hänga ett par timmar på mässan! ;)


Bilder från en träning i somras


©Matilda Quarnström

/Lydia

Mina outfits del 3


Svart-Silver

Schabrak: Schockemöhle
Lindor: Hansbo
Pannband: Charlies
Boots: Catago

/Lydia

23 februari

Började dagen med att ta ut ponnysarna. Hur härligt är det inte då man kommer in i stallet och möts av ett par gnäggningar? :)
När dom var ute och fodrade plockade och fixade jag i stallet och sen mockade jag hage. Bra början på dagen! Ska fortsätta vara lika effektiv nu. 

Idag är det helt okej väder faktiskt, blir antingen longering + promenad eller så joggar jag dom.
Vi hörs senare :)


/ Lovisa

Löshoppning i somras

Hittade bilder och en film från när vi löshoppade hästarna i somras. Gud så kul vi hade den kvällen :)

La märke till alla hans ruskningar efter hindrena, så gör han fortfarande, när man rider, tar honom till hagen osv. Ibland slänger han så mycket att tyglarna kan fara på en sida också. Knas ponny :)




/Lydia

Hos Matilda

Hej!
Sitter hemma hos Matilda och taggar inför Göteborg imorgon! Sitter och märker ut på en karta över mässområdet till vilka butiker vi måste gå till osv, så att vi inte vimsar runt alltför mycket. Även fast det börjar kännas som att man kan stället när det blir fjärde året.

Var in till stan tidigare, var med ett träns till Jonna och fick hälsa på finaste Snövit :)


Filmer

Har fått en hel del nya läsare sen vi startade den här bloggen så tänkte att jag länkar lite filmer så ni kan titta igenom dom ifall ni vill! :)



/ Lovisa

Göteborg, äckligt väder & stallgöra

Hej :)

Fick en sovmorgon idag igen, var ganska trött efter en hel dags shopping.. Ska ju faktiskt ta hand om båda ponnysarna själv nu i fyra dagar då Lydia sticker till Göteborg så bra att jag får sova ordentligt så jag orkar!

Riktigt äckligt väder idag! Hade tänkt dressyrat med Mossan på åkern vi red på häromdagen men nu blir det nog bara en promenad om ens det. Har ju vanligtvis en veckoplanering som vi följer men vissa dagar ändras det och oftast beroende på väder och vind. 

Har precis varit och lunchat hästarna. Ska ta itu med mockningen lite senare, nu fixade jag bara kraften färdig. Lydi har i alla fall packat ordentligt med hö så det behöver jag inte göra! 
Borde putsa och reda upp lite träns också men är ju fyra dagar kvar på lovet så hinner bra :)



/ Lovisa

Lagom mör...

Hängt ute i stallet x-antal timmar idag. Först var det barnvakt som gällde från halv tio till lite över ett och sen var det bara att dra iväg efter ett hölass. Mockat, krattat, sopat och sen fick jag klättra upp med 35 balar hö på stegen upp till loftet, det var rätt jobbigt kan jag säga!

Riktigt vårvinter-väder idag, och såklart gick vare sig Mossan eller Freddie att rida för båda har lyckats fixa av sig en framsko :(

Imorgon är dagen rätt fullproppad! Ska in till stan och göra lite ärenden, putsa lite träns och båda sadlarna, fixa med Freddus och sen ta itu med mitt eget rum och packa allt inför Göteborg :)


©Matilda Quarnström

/Lydia

Påväg mot Sverige

Godmorgon! Var uppe med tuppen imorse. Matade hästarna så Lydi bara behöver ta ut dom sen :) Just nu sitter jag på färjan påväg till Sverige för en hel dags shopping. Inget i hästväg idag,det fixar Lydi i Göteborg!

Freddie 20 februari

Fixade honom ordentligt och länge och taggade verkligen för lite konditions träning uppe på Flygfyrsvägarna. Och passligt nog sa de "klink" precis när vi skulle börja trava och så hade en framsko farit.. Så det var bara att fortsätta turen för hand och skrittade en sväng. Ännu passligare är det att hovis är bortrest och inte kommer hemma förren i helgen. Så det blir en lugn vecka för herren antar jag. Perfekt start på sportlovet alltså.. ;)


/Lydia

Mossan 20 februari

Började med att skritta ut runt byn. Hittade sen en åker där jag kunde jogga henne lite. Jisses vad pigg hon var! När jag fått lite ordning på henne var hon så himla fin! Tränade inte på nått speciellt utan satsade på att få henne ordentligt lösgjord och mjuk med tanke på att hon tagit det lite lugnare nu några dagar. 

Hoppas det kommer flera såna här fina dagar för idag var det super väder! Då ska det fotograferas och ni kommer bli bombade med bilder :)



/ Lovisa

Godmorgon!

Varit och morgon fodrat hästarna, så Lovisa tar ut dom om en stund. Snart är det barnvakt som gäller. Och efter det ska jag ut i det fina vädret med Freddie, tror vi ska ut och konditionsträna! :)

/Lydia

Klippte av hästars man och svansar

Varför gör man något sånt här? Bara helt sjukt!



Hela artikeln

Freddie 19 februari

For runt byn och jobbade lite i alla gångarter idag. Han var lite ofocuserad i början men sen skötte han sig jätte bra. Öronen var frammåt hela tiden så han tyckte nog det var lika kul som jag :)

/Lydia

Mina outifts del 3


Schabrak: BR
Lindor: BR
Pannband: Charlies
Boots: Silvriga/Röda Catago

/Lydia

19212

Godmorgon! :)

Lydia tog ut hästarna imorse så jag fick en sovmorgon, inte alltid man får det när man är hästägare och har hästen hemma på gården! Det är så himla skönt att vara två stycken som hjälps åt och sammarbetar, då går allt lätt som en plätt!

Riktigt trist väder idag, glashalt på vägarna och slaskigt. Tyckte det kunde hållt sig kallt nu hela sportlovet och att vi kunde fått såna härliga lagom kalla vinterdagar med solsken!
Annars idag så är det inget speciellt på schemat. Stallet ska fixas, måste reda upp i sadelkammaren, promenera Mossan och sen tror jag inte det var så mycket mera :)

Ha en bra dag så hörs vi senare!


Hästarna var på grandejt för nån dag sen!

/Lovisa

18onde

Varit och tagit in två väldigt galna ponnyer som travade hem med en till stallet. Pappa hjälpte mig för Lovisa är borta ikväll, och tur är väl det för annars hade jag nog fått gå hem ensam med två ponnyer väntandes vid stalldörren. Blåser och regnar ute, så det är ju inte så konstigt.. Nu står dom inne och äter iallafall :) 


/Lydia

Sommarbilder

Kollade igenom hårdisken och letade efter lite bilder som jag ska lägga som tidsintställda när jag är i Göteborg och hittade så sjukt många fina! 

Saknar sommaren något när jag ser dessa bilder! :)


/Lydia


170112

Måste berätta om en rätt kul grej som hände idag! 
Lovisa och jag hade fixat allt i stallet, klättrade upp på höloftet och började packa hö. Plötsligt börjar det låta rispande ljud från stegen så jag gick dit och kollade, och vem kommer inte upp klättrande för stegen om inte Råttis?! Konstig kisse! Sen gick han där och checkade läget, och när vi var klara var vi tvugna att bära ner honom i en hö-påse. Upp kommer han ju tydligen, men att klättra ner för en stege 4 meter fick han inte tillåtelse att göra ;)



/Lydia

Mina outifits del 2


Schabrak: Hansbo
Lindor: Röda BR/ Marina Glen Gordon
Pannband: Charlies
Boots: Röda Catago/ Silver Catago

/Lydia


Mossan de senaste dagarna

Onsdag:
Longerade henne i trav och skritt och promenerade en halvtimme.

Torsdag:
Hoppträning och banhoppning som stod på schemat!
Värmde upp på en oxer i båda varven och sen hoppade vi bana två gånger.
Mossan slarvade lite med benen ibland men annars lyssnade hon riktigt bra, nån gång som hon ville dra iväg på slutet av banan men bara kul med en taggad ponny :)
Några missförstånd blev det också men det redde upp sig direkt och så fortsatte vi. Med tanke på att det var ett tag sen vi hoppade så är jag riktigt nöjd!

Fredag:
En 30 minuters promenad. Hon har tappat sin ena framsko så det blir lite lugnar en par dagar tills hovslagaren kommer och slår på den :)


/Lovisa


Freddie hoppträning 16 februari

Hopptränade för Cia idag. Kan säga att vi var lite ringrostiga, för senaste gången vi hoppade var i oktober! Men det gick faktist helt bra, Freddie skötte sig super men det var lite dåligt ridet från min sida. Men vi hade super kul och det är huvudsaken :D

Började med att hoppa fram på en oxer i båda varven, vilket gick bra och sen hoppade vi bana. Första rundan gick riktigt bra, bra tempo och kom bra på hindrena. Andra blev jag påmind om att rida och Freddie stannade tre gånger, pga. dålig galopp och vägar. Men sen kom vi runt utan större problem. Banan bestod av fem hinder som vi hoppade på båge och snett igenom. 

När vi var klara med hoppningen trav-jobbade jag honom en stund innan vi avslutade. Han var trevlig och rida idag, pigg och framme för skänkeln. 

Pappa filmade också!

Sagt det kanske, men min ponny är bäst!

/Lydia

Hoppträning

Har precis kommit hem från hoppträningen! Uppdaterar er senare för nu ska jag tina upp mig i bastun :)


© Anna Nygård

/Lovisa

150212

Efter skolan idag skyndade jag mig ut till stallet, mockade åt båda och gjorde allt annat. Sen tog jag med mig Freddie på en promenad. Han var så glad och kelsjuk, var och varannan minut hade man en mule på axeln. Imorgon ska vi kanske iväg till ridhuset på hoppträning! Ska ringa vetrinären och prata lite om hur det gått med Freddie, och höra vad jag får göra med honom. Håller tummarna på det bästa! :)



/Lydia

Ridövning

Tänkte tipsa om en ridövning jag brukar rida med Mossan.


Gäller att hålla koll på sina skänklar och var man har hästen här!
Direkt efter skänkelvikningen är det viktigt att man möter upp med ytterskänkeln och se till att man får dom på ytter, behåller ställningen, rider en jämn och fin volt, ställer om och flyttar för höger.
Viktigt att se till att man har hästen bra ställd, lagom tempo och rak i skänkelvikningarna. Kom ihåg halvhalter!

Har fått jobbat mycket med att möta upp med yttern efter skänkelvikningen då Mossan gärna "tuffar på" och fortsätter vidare. Sen att få henne rund, fin och jämn i höger varv på volten, där sladdar gärna baken.

Ingen Scandic i Göteborg



Så jäkla surt, ville typ bryta av grepen (och så är den en "osöndarbar-grep"..) när Lovisa kom och sa det idag! Har verkligen sett framemot att se Patrik och Scandic i Göteborg iår igen :(

/Lydia

Upp och iväg!

Sitter uppe på Freddie påväg på en uteritt! :) /Lydia

Promenad, glappsko och träning

Tog båda ponnyerna på en promenad idag då Lydia behövde plugga. Mossan har dessutom en glappsko på ena fram så hon behöver ta det lite lugnare, hovslagaren kommer nu de närmaste dagarna och fixar det så kan vi rida på som vanligt igen sen :)
Var två mycket pigga och glada ponnyer som traskade vid min sida!

I veckan så är det hoppträning på torsdag och förhoppningsvis dressyrträning på söndag! Denna gång blir det dressyrträning för en helt ny tränare. Kul att testa på lite olika och se vem som passar en bäst!



/Lovisa

130212

Eftersom Freddie har en promenad-dag idag så har jag inte så mycket intressant att skriva om. Så ni kan få se lite bilder från förra helgen istället :)



/Lydia

Rundtur i vårt stall


Mina outifts del 1

Tänkte visa upp alla mina hela outfits, fota och skriva märken osv. Men visar bara vad jag har på Freddie :) Visar en outfit/gång.


Marin-Silver
Schabrak: Hööks
Luva: Hööks
Pannband: Charlies
Boots: Catago

/Lydia



Mossan 12 februari

Värmde upp i vanlig ordning och sen så red vi tre olika övningar när Cia kom, ni hittar dom två inlägg ner!
Allt flöt på riktigt bra. Hon var fin i formen, lite nojsig i munnen men det redde upp sig. Galoppfattningarna gick jätte bra i början men sen blev hon lite trött och försökte komma undan, bara fortsätta att jobba och träna på dom. Öppnorna var inge vidare, på slutet fick vi till nån fin men skänkelvikningarna däremot gick riktigt bra i båda varv!
Avtravningen var helt klart det bästa på hela träningen! Mjuk, fin och trevlig ponny :)


/Lovisa

Freddies outfit idag!



Träns: Globus
Sadel: Bates
Ridtäcke: Mias RS
Schabrak: Sjöhagen Wear
Damasker: Horze

/Lydia

Freddie 12 februari

Första dressyr träningen på väldigt länge idag! :) Och det bästa var att han inte alls hade problem med hostan!

Började att rida fram honom som vanligt helt öpppen i formen och red massor med övergångar. När Cia kom red vi dessa övningar:


Övning 1: Volt efter hörnet och sen skänkelvikning till ca. halva medellinjen. Därefter rakriktning och ut i andra varvet. Längs långsidan red man tempoväxlingar.

Övning 2: Samma som övning ett bara att vi byggde på mer och tog galopp på medellinjen.

Övning 3: Volt i hörnet, sen ut i en öppna, några meter framför hörnet så rakriktade man och tog galopp.

Det gick helt okej, han blev ganska trött och la sig i handen men emellanåt gick det bra! Cia sa att jag hade fått mycket bättre ram på honom så nu ska vi bara få ihop allting! Måste tänka på att vara mycket kvickare i min ridning bara!

/Lydia


Dressyrträning, stallfix & granar

Godmorgon! :)

Idag är det dressyrträning som står på schemat så lite över ett lastar vi hästarna och beger oss av mot Aftonsol. Före det ska hela stallet fixat färdigt inför kvällen, sakerna ska packas, hemma hagen ska mockas och så ska det fixas mera granar åt hästarna.

Uppdaterar mera efter träningen!


Bild från senaste gången.

/ Lovisa

Freddie 11 februari

Red ut en sväng i början och sen red vi en stund på banan. Han var mjuk och fin i sidorna och väldigt rolig att rida :) Vi red som vanligt mycket volter och serpentiner och sen testade jag galoppen i båda varven. Tidigare gånger vi galopperat har det slutat i kaos, han har vart så galet pigg och sprungit iväg, men idag funkade det bra! Vill inte kräva så mycket av honom ännu så han fick ta det längsfyrkants spåret i öppen form. Mot slutet blev han trött, så vi slutade när det gick som bäst och sen fick han strosa runt och busa fritt på banan med Mossan en stund.


Bilder från förra helgen som Matilda tagit. Finaste Freddie :)

/Lydia

Bloglovin

bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Freddie -Outfit från förra helgen


Träns: Globus
Pannband: Charlies
Sadel: Bates
Schabrak: Schockemöhle
Ridtäcke: Horsewear Rambo
Lindor: Event
Boots: Catago

Tycker han passade grymt bra i sitt nya ridtäcke, blev jätte fint med med fleecen till! Ska visa bilder senare :D

/Lydia

Till salu


Kombiträns från Lyckås i fint skick. Remont-, aachen- och pullarnosgrimma. Svart med guldspännen och vit fodring. Tyglar ingår. Storlek Cob 25€ eller högsta bud. SÅLT

Schanbrak från Catago. Gräddvit färg. Helt, men lite smutsigt där sadelgjorden legat och lite på insidan, går ej bort i tvätten men syns inte när man rider. Storlek Cob 13€

Svart pannband med silvriga stenar. Storlek Cob 7€ SÅLT

Vid intresse kommentera eller mejla på [email protected]

Teamsundlof.blogg.se

Efter att bloggen existerat i över två månader startar den nu upp! Lovisa och Lydia Sundlöf, Mos Eisley och Freddie!



Hoppas att ni vill följa oss och våra ponnyer i mot- och framgångar! :)

Designen och bilderna i headern är gjord/tagna av Matilda, headern är redigerad av Sharona. Stort tack :)

RSS 2.0