Mossan 22.5



/ Lovisa

snabb update

Urkass uppdatering, jo tack! Orkar inte ta mig tid att blogga, men ska försöka uppdatera er åtminstone en gång om dagen, på fredag får jag sommarlov och sen har jag all tid i världen!

Har flera filmer att visa er och en del bilder, måste bara redigera och fixa först. 



/ Lovisa

Tjock, mätt och snäll


Ska ut och skritta hästarna med Esther..

Har på mig min nya fleece som jag fick när vi vann laghoppningen för nån helg sen, jätteskön! :)



/Lydia

Freddie 27.5 Hopptävling

Tävlade igår, och är faktiskt riktigt nöjd :)

75cm med flygande start
Kändes helt bra, försökte verkligen rida runt hela banan och puscha på till varje hinder.  Fick två lite tokiga språng, och ibland kändes det flängigt, men vi kom runt och det var målet! Vi nollade både grundomgång och omhoppning med snabbast tid så vi vann den klassen :D Duktiga Freddie!

80cm ÅM kval 1
Egentligen var det tänkt att Lovisa skulle starta Freddie i hela ÅM, men eftersom jag tyckte det kändes så bra i 75cm så ville jag testa 80cm också så vi gjorde ett ryttarbyte. Vilket jag såklart ångrar nu i efterhand, borde ha slutat när det gått så bra. Men gjort är gjort och man lär sig av sina misstag!
De första hindrena gick bra, men när vi hoppat ett par stycken tog det stopp och vi vägrade ut oss. Såklart blev jag väldigt besviken just för att jag verkligen hade hoppats på att vi lämnat alla vägringar nu. Men det är bara att fortsätta träna på lägre hinder så att vi känner oss helt säkra igen, sen kan vi sakta gå upp i klasserna.

När vi kom ut från banan gick vi tillbaka och hoppade nåra språng så att det skulle sluta bra iallafall, världens tack till Louise som var så himla snäll och hjälpte/peppade! :)


Foto: Susanna Dahlblom http://susus.webblogg.se/

/Lydia

Mossan och Freddie, del II



/ Lovisa

Onsdag

Kanon väder ute, hästarna verkar minst lika nöjda över lite värme som jag! 

Freddie har tagit det lugnt två dagar sen dressyrträningen, i söndags verkade han lite trött så nu har han fått samla krafterna igen. I måndags vilade han och igår var vi ut och promenerade och sen släppte jag honom på banan så han fick busa av sig lite. Så idag ska han gå ett dressyrpass på banan, är riktigt taggad :D

Hörs senare med förhoppningsvis lite ridbilder från idag!



/Lydia

Sommartider

Godmorgon!
I måndags började min provperiod så nu har jag mycket tid till hästarna, borde dock lägga den mesta tiden på plugg med hästarna prioriteras före, hehe.
Hästarna har sovit ute nu i tre nätter, först förra veckan onsdag till torsdag och nu båda nätterna sen i söndags. Vill ju egentligen ha dom inne men för Freddies hosta är det bäst att dom går ute. Före träning och tävling kommer dom i alla fall in och sover på nätterna så dom får vila upp sig. 

Det värsta nu är alla flugor, myggor osv. Bara att försöka skydda hästarna på bästa sätt, flugmedel, insekttäcken och flughuvor. Jobbigt att alla insekter ska komma så tidigt.. Men det mesta är för tillfället underbart, och det är inte länge tills det är sommarlov! :D



Bild när jag är påväg med Mossis till hagen och ska nattfodra dom. Låter dom ha ett tunt regntäcke på på natten så dom har lite extra värme och skydd mot mygg, men fortsätter det vara så här varmt så byts det snart ut mot insekttäcke.

/ Lovisa

Mos Eisley 22.5



/ Lovisa

Mossan och Freddie



/ Lovisa

En sak jag aldrig skulle klara mig utan

Är sadelkammaren på släpet! Den är seriöst guldvärd, skulle aldrig klara mig utan den. Även fast den inte är jättestor får man precis plats med allt som behövs. 

Såhär ser det ut i den när vi är påväg på träning/tävling:

Sadlar
Träns ordentligt upphängda och "fast snurrade" (asså vet inte riktigt vad man ska kalla det, haha) i tränsväskan (den är super!)
Sjuklåda
Ryktbag

Resten av sakerna är packade i Ikea-kassar bak i bilen.

/Lydai

ÅM

Kommer att starta alla ÅM ponny klasser med Mossan, sen är det lite oklart ännu vilka andra klasser det blir, återstår att se! 






/ Lovisa


Mossan de senaste dagarna

14. Dressyr
Red ett lättare dressyrpass. Red mycket övergångar och lösgörande. Kunde variera formen på henne utan problem.

15. Uteritt
Mycket galopp med ordentliga skrittpauser. Buskul!

16. Vila

17. Red runt byn 
Skrittade runt byn barbacka på hacket.

18. Terräng, uteritt
Red lite dressyr och hoppade lite terräng efter det. Avslutade med att rida ut en stund.



/ Lovisa

Busbilder

Vill ni se flera bilder? :D


/ Lovisa

Påväg mot träning! Rider klockan nio


/Lydia

Mot travet!


Hoppar terräng



/Lydia

Såhär såg Freddie ut idag



Skriver mer om träningen senare... :)

/Lydia

Freddie/Mos Eisley 18 maj

Måste test-hoppa terränghindrena idag då dom aldrig blev klara igår. Freddie kändes fin, pigg och framåt men inte alls lika galen som han brukar bli när vi hoppar terräng. Hoppade alla hinder någon gång, lite olika linjer och korta banor och sedan bytte jag och Lovisa så jag hoppade Mossan en liten stund. Hon var lite trött och slarvade endel med benen, men annars funkade allt bra med henne också. 

Lovisa filmade lite med systemkameran, lovar att visa er imorgon! :)


Bild från poängjakten i somras som Jennifer Schönber(http://jeffeee.blogg.se/) tagit, hoppas det var okej att jag lånade den :)

/Lydia

Nya terränghinder, film




/ Lovisa

Busbilder



/Lovisa

Svar på kommentar

Ida - Stall Amigo om Svar på kommentar:
Vad äter era hästar för kraftfoder? :))

Freddie:
Morgon:
5dl blötlagt betfor
3.5-4dl havre
1dl mineraler
+tillskottsfoder
Kväll:
5dl blötlagt betfor
3.5-4dl havre

Mossan:
Morgon:
6dl blötlagt betfor
4dl müsli
2dl havre
+tillskottsfoder
Kväll:
5dl blötlagt betfor
4dl müsli
2dl havre


Sen beror det ju lite på hur hårt dom tränas också :)



/Lydia

Det finaste jag har



/Lydia

Hjärta



/ Lovisa

Freddies vecka

Måndag: Dressyr
Tisdag: Uteritt, kondition
Onsdag: Skrittas, backträning
Torsdag: Hoppa terräng
Fredag: Jogga
Lördag: Dressyrträning
Söndag: Dressyrträning


Som ni ser så är det dressyrträning hela helgen, för Kristiina "Jepa" Idmann. Aldrig ridit för henne förrut men ska bli riktigt roligt! Hästarna ska antagligen bo på travbanan då för pappa har inte möjlighet att köra. Någon annan som också ska träna för henne?

Jag är ledig hela torsdagen och fredagen, ska bli väldigt skönt! Under torsdagen ska vi fixa ihop ordentliga terränghinder i sommarhagen. De som finns där nu är väldigt klena och har fallit ihop under vintern, men nu ska vi få dit större stockar hoppas jag :) Det är så jäkla kul att hoppa terräng!

Här är lite bilder på Julia och Freddie :)


/Lydia

"MMCF i topp i hopp"



© Susanna Dahlblom


/ Lovisa

Ingen dressyrtävling

Var jätte taggad att starta våran första dressyrtävling på travbanan, helt ny miljö, andra domare osv men nu så blev jag efteranmäld pga att jag trodde det var igår sista anmälningsdagen var men det var i söndags, sen så känner jag att vi inte är i världens bästa form och skulle gärna träna lite mera så har valt att stryka mig. Istället är det dressyrträning lördag och söndag som gäller! Klart att man inte bara kan träna hemma utan man måste ju också komma ut på tävlingsbanorna och träna men känner att vi nog kommer att få mer utav dubbelträning och så satsar vi på dressyrweekend 9-10 juni istället :)


© Jennifer Jansson

/ Lovisa

Hopptävling 6.5 Mossan, bilder

Nu bjuder jag på lite bilder från förra veckans hopptävling! Film kommer senare.

Är i alla fall sjukt nöjd över Mossan, hon har blivit så duktig :D


© Elin Eriksson

/ Lovisa

Sadeldoktorn

I torsdags fick jag Freddies sadlar uppkollade av Jimmy. Hoppsadeln låg bra, dressyrsadeln var inte helt hundra, så tillsvidare ska vi alltid rida i den med padd. Han tyckte också jag ska testa rida i Mossans Edinburgh och kännas hur det känns, han testade ut den åt henne för ett år sedan och sa att den ska passa bra även på Freddie. Om jag tycker det känns bättre så skulle han hjälpa oss att leta upp en sån åt oss så jag får byta sadel till en som sitter helt bra. Förövrigt tyckte han Freddie var fint musklad i ryggen så det var kul att höra :)


Edinburgh (Bild lånad från google)

/Lydia

Dagens tävling

Vinst för "riktiga laget" Team MMCF idag (Julina-Matilda, Lovisa-Freddie, Becca-Charley och jag-Mossan), som Lovisa skrev tidigare. Jätteroligt :D

Först red jag en 70cm med Mossan för det laget, felfritt och allt kändes helt bra. Inga super språng men det blev inga så tokiga avstånd heller, hon hoppar gärna väldigt långt och jag har lite svårt att lägga henne rätt. Men somsagt, det kändes bra, hon lyssnade på gas och broms och vägarna var bra.

Andra rundan 70cm red vi för Team Twisted (Lovisa-Charley, Becca-Freddie). Där fick vi ett onödigt pet på hinder fyra, hon kom ihop sig väldigt mycket och jag fick inte fram henne ordentligt till hindret och hon slarvade lite så där föll en bom, frustrerande.. Men resten av banan gick bra, ett lite tokigt hopp men inga större fel annars.
Båda de andra gjorde två felfria rundor och det såg bra ut!

Både jag, Lovisa och Julina gjorde felria rundor med Team MMCF men Becca petade första hindret, fast det gjorde ingenting när vi kunde räkna bort ett resultat. Julina och Matilda gjorde en snygg stilomhoppning och vann med en poäng från laget som blev tvåa, bra jobbat! :)



Fin Mossis :) Susanna Dahlblom som fottat! http://susus.webblogg.se/

/Lydia


Vinst i laghoppningen

Är så nöjd över dessa killar ↓ :D


Två felfria rundor så vi gjorde vårt absolut bästa i båda lagen. Med MMCF vann vi dessutom hela laghoppninen, grymt! 
Andra vinsten inom loppet av en vecka, inte illa ;)

/ Lovisa

Tävlingsfix

Var och gick en 45 minuters promenad med ponnysarna. Sen blev Mossan ordentligt borstad och ompysslad så imorgon är det bara att dra av henne, lägga på transportskydd och lasta och åka iväg! Startar som fjärde på Calle sen som elfte på Freddie, kommer bli stressigt.. Bara att göra det bästa av situationen, som tur har man flera som hjälper till :)

Ska tidigt upp imorgon för att hästarna ska få hinna äta i lugn och ro och så ska vi se till att vara i tid på Sleipner så nu godnatt, hörs mera imorgon :D



/ Lovisa

Laghoppning

Är med i två lag imorgon. 

Team twisted:
Becca & Freddie
Lydi & Mossan
Jag & Charley


MMFC:
Julina & Matilda
Becca & Charley
Lydi & Mossan
Jag & Freddie


Ska bli kul att tävla lite andra hästar! Fast helst tävlar jag ju min fina Mossis! :)


© Malin Mattsson

/ Lovisa

12 maj

Förlåt för verkligen urkass uppdatering! Men har haft massa andra saker att göra och bloggen prioriteras inte i första hand.

Idag ska jag iväg på jobb några timmar. Efter det ska stallet fixas och hästarna motioneras. Måste även putsa och packa inför morgondagens hopptävling. Sen kanske jag har tid att sätta mig ner och fixa lite inlägg åt er :)



/ Lovisa

Hängig

Fick dra hem från skolan tidigare idag för när Lovisa var hem och fodrade hästarna på sin håltimme så låg bara Freddie ner i hagen och ställde sig inte upp fast hon kom in med höet. När jag hade kommit hem stod han åtminstone upp men åt ingenting. Det var inget övrigt fel på honom annat än att han verkade väldigt trött och hängig. När jag tog ut dom imorse var han som vanligt och hade ätit upp allt kvälls hö samt åt morgon kraften.

Efter ett tag piggnade han i och både åt och drack som tur var! Så nu verkar han mycket piggare :) 


Lillasyster och Freddie

/Lydia

Tävlingsbild


Susanna Dahlblom som fottat bilden! http://susus.webblogg.se/

/Lydia

Tidningen

Mossan och jag fick äran att vara med i Ålands tidningen! Susanna som fotat den fina bilden :)



© Susanna Dahlblom


/ Lovisa

Freddie 6 maj

Tävling på travbanan idag!
Startade först en 70cm CR där vi vart felfria. Rundan kändes dock inte jättebra då vi kom i fel galopp mot flera hinder och så kändes allt lite osäkert. Freddie var åtminstone väldigt glad och pigg så det var roligt! :D

I andra klassen, en 80cm med stilbedömning vägrade vi tyvärr ut oss redan på tredje hindret. Tar felet på mig själv, måste verkligen rida på mycket bättre och inte bara mesa!!


Superfin bild Elin Eriksson fottat! Vad tycker ni om vår outfit föresten? :D Tycker han är urfin i rött!

/Lydia

Videoblogg

Försenad med några timmar, och dessutom lyckades jag förstöra kvalitén helt när jag överförde den till datorn..



/Lydia

Svar på kommentar



Rätt mängd och rätt foder, ordentlig och varierad motion! Då bygger dom muskler och lägger inte på sig en massa onödigt fett :)



Freddie är dock inte helt "full musklad", men sen är han ju väldigt smäcker och nätt i kropptypen också.

/Lydia




Dagens tävling

Uppdaterar er med text, mera bilder och film ifall nån vill se om ett tag! Nu jag fixa det sista i stallet, förbereda inför morgon dagen och pyssla med världens bästa ponny :D

Två av mina favoritbilder från idag!

© Elin Eriksson

Jag förstörde kvalitén totalt..

Sadla om till hoppekipage kanske? ;)

/ Lovisa


Vinst och femteplacering

Vinst i 80 stilbedömning och en femte placering i 90! Är super nöjd med min ponny, gjorde några fula missar som var helt mitt fel, men man lär sig av sina misstag :D


5 maj

Godmorgon på er!

Jag har redan varit uppet en par timmar och fixat med hästarna. Lydi är till Sverige idag så jag ska fixa båda hästarna. Det ska ridas, mockas, städas, packas och putsas inför morgondagens tävling och så måste vi hämta hö. 

Ligger extremt mycket efter med uppdateringen, ska försöka hinna med allt bloggande idag! Vi hörs senare :)



/ Lovisa

Hopptävling

Blir att starta en 80 och en 90 stilbedömning på söndag. Blir våran första 90 start, men tror nog det kommer gå bra! Har funkat så bra på träningar och Mossan känns stadig och säker, vi gör vårt bästa :)

Var inte allt för många som startar men lycka till alla som ska tävla!


©Jennifer Jansson

/ Lovisa

Porträttbilder del 2


/Lydia

Ny hage

I helgen lade jag och Lovisa upp en till hage till hästarna (så nu har de 6 stycken), en skogshage där dem får gå och beta ca. en timme om dagen, gissa om de blir glada då?!
Går era hästar på gräs än? :)



/Lydia

Mos Eisley


Mitt hjärta

/ Lovisa

Lite mobilpics från lovet


/Lydia

Freddie 2 maj*

Red markarbete i ca. 50 minuter på ridbanan. Han var väldigt rolig att rida idag, pigg och framme för skänkeln. Väldigt fin i sidorna. Jobbade över lite bommar i alla gångarter, ökade och minskade tempot, och red mycket galopp-arbete med förvänd och enkla byten. Allt funkade helt bra :)

Anmälde oss till hopptävlingen på söndag också, blir en 70cm CR som en uppvärmning för jag vill känna lite hur det känns när vi inte haft något vidare flyt i hoppningen sen i höstas. Och sen en 80cm med stilbedömning, så det ska bli riktigt roligt! :D



/Lydia 


Porträttbilder del 1

/Lydia

Freddies outfit igår


Träns: MyOne
Sadel: Bates
Schabrak: Schockemöhle
Padd: Mattes
Damasker: Horze

/Lydia

Mos Eisley 29.4

Vi hade hoppträning för Linda, och eftersom jag också ska tävla Mossan framöver så red jag henne. 

Hon kändes väldigt fin, lyssnade bra för både broms och gas. Började hoppa fram på lite olika linjer och sen hoppade vi bana några gånger. Allting funkade väldigt bra och sista gången vi hoppade var en omhoppningsbana som kändes riktigt bra, några tighta svängar men dom fixade vi utan problem. Fick bra flyt på det hela :)



/Lydia

-

Ursäktar den bristande uppdateringen från min sida. Har flera fina porträttbilder som jag och lillasyster fottade på Freddie igår, och så ska jag berätta om hoppträningen. Men först ska jag iväg och rida med Esther, så vi hörs senare :)

/Lydia


1 maj

Ska uppdatera er om hoppträning och massa annat senare men nu ta vara på det fina vädret och så småningom fixa stallet och hästen :)



/ Lovisa

RSS 2.0