Transportproblem

För ungefär ett år sen så började Mossan krångla i transporten, hon sparkade osv. Hon trampade sig själv och gjorde sönder ett par transportskydd, väldigt obehagligt. Hon stod då på högra sidan. Vi hade ingen aning om varför då vi har ett stadigt och stort boogie släp som hon åker bekvämt i. Vi bytte då plats så hon fick åka på vänstra sidan istället, och konstigt nog så slutade hon nojsa och åkte som en ängel igen! 

När vi hade tränat för Jepa och var påväg hem tänkte vi att vi skulle byta plats på ponnyerna som omväxling. Mossan som vanligtvis lastar sig själv ville inte gå in på den högra sidan, vi tog in Freddie först på den andra sidan och försökte igen, nej hon ville inte gå in. Efter en kort stund följde hon efter mig in i transporten.
Redan efter en par hundra meter så märkte vi att det var en häst som var orolig bak i släpet, jag hoppade då in i släpet och åkte med där hela vägen hem (har bara en knapp 10 minuters väg hem från travet). Mossan vinglade som tusan i kurvorna, trampade runt och var väldigt orolig.  
Gångerna efter det har hon åkt på vänster sida och hon står hur lugnt som helst. Antar att det har något med hennes balans att göra men har ingen aning. Hon ville högst antagligen inte gå in heller för att hon vet att hon inte kan åka där och hon förknippar det med nått dåligt eller vad man ska säga.. Någon av er läsare som varit med om nått liknande?



/ Lovisa

Kommentarer
Postat av: Anna

ja vi hade en ponny som bara kunde stå på en sida annars fick hon panik...hemskt. men fick reda på sedan att hon hade trillat med släp en gång...usch. mvh Anna

2012-06-15 @ 20:52:56
URL: http://bosse1.bloggo.nu
Postat av: ulla

Ja har haft kontakt med flera st hästar som har haft skillnad på vilken sida dom står på i transporten. En travare som klättrade på väggen om den stod på "fel" sida och ett fullblod som dom sa till vid köpet att han kan BARA åka på vänstersida i släp, vi har aldrig ens provat lasta den på höger. Ett halvblod som gjort lika som din när den står på "fel" sida.

2012-06-16 @ 15:23:03
Postat av: Sarah

det är nog säkert ganska vanligt att hästar har skillnad på vilken sida den står på i trailern! har dock aldrig stött på det med våra hästar som tur är :)

2012-06-16 @ 19:11:51
URL: http://sarahannamaria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0